Nevşehir'in Avanos İlçesine bağlı Topaklı ve Sarılar Köyleri arasındaki mevkiide Yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 4 kişi hastanede tedavi atına alındı.

Olay, akşam saat 21.00 sıralarında Nevşehir'in Avanos İlçesine bağlı Topaklı ve Sarılar Köyleri arasındaki mevkiide meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa’dan aileleri  ve yakınları ile birlikte tarlada çalışmak için Avanos ilçesine gelen tarım işçileri, Topaklı ve Sarılar Köyleri arasındaki alana çadırlarını kurarak burada yaşamaya başladılar.

Havaların soğuk olması nedeni ile çadırlarında soba yaktılar. Ancak akşam saatlerinde ters esen şiddetli rüzgar sonucu içeri dolan karbonmonoksitten baba İsmet B.(44), anne Saliha B.(44) ve çocukları İsmail (21) ve Ramazan B.(4) etkilendiler.

Olayın diğer çadırlarda kalanlar  tarafından farkedilmesi üzerine sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri, sobadan sızan gazdan etkilenen 4 kişiyi ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırdı.



Haber:  NEVŞEHİR MEDYA