Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerin Nevşehir'de Uyuşturucu madde ticareti yapan, bulunduran ve kullanan şahısların deşifresine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde,

50 plakalı kamyon ile başka bir ilden Nevşehire uyuşturucu madde getirebileceği yönünde elde edilen istihbarı bilgiler doğrultusunda şüpheli araç Avanos kavşağında durdurularak Gülşehir Sulh Ceza Hâkimliğinin arama kararına istinaden yapılan aramalarda; şeffaf poşet içerisinde 22,53 gram sigara paketinin içerisinde, sigara şekline getirilmiş tütün ile karıştırılarak vaziyette 0,97 gram, sigara Jelatine sarılmış vaziyette 0,24 gram ve şeffaf renkli beyaz poşet içerisine 1,90 gram uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden BONZAİ (SENTETİK KANNABİNOİD) ele geçirilmiş. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimat doğrultusunda Şüpheli H.S.(39) hakkında Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçundan ve Şüpheli A.S. (20) isimli şahıs hakkında ise Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak veya Sağlamak suçundan Adli işlem yapılarak mevcutlu olarak Adli Makamlara sevk edilmişlerdir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Herikli Mahallesinde bulunan metruk bina civarında yapılan kontrollerde durumundan şüphelendikleri Şüpheliler Y.V.(25) VE E.Ö. (21) isimli şahısların yapılan kontrolünde alüminyum folyoya sarılı 0,90 gram gelen uyuşturucu maddelerden olan METAMFETAMİN (KRİSTAL) ele geçirilerk muhafaza altına alınmıştır. Talimat gereği iki şüpheli şahıs hakkında “Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek Veya Bulundurmak” suçlarından Adli İşlem yapılmıştır.