Nevşehir giriş ve çıkışlarında oluşturulan uygulama noktalarında Polis ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında araç sürücüleri ile yolcuların ateşini ölçüyor. Ayrıca, Şehirler arası otobüslerin izin belgeleri kontrol ediliyor.

İl Merkezinde Nevşehir Valiliği il umumi Hıfzıssıhha kurulunun kararına istinaden Yol Kontrol ve Denetleme Noktalarında vatandaşlarımızın ateş ölçer ile kontrolleri yapılarak mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları şehirlerarası seyahat etmemeleri konusunda gerekli uyarılar yapılmaktadır.

Aziz milletimiz Emrindeyiz…

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında kent merkezi girişi ve çıkışlarında bulunan trafik kontrol noktalarında, sürücülerin ve yolcuların ateş ölçümü yapıldı. Avanos uygulama noktasında uzun kuyruklar oluştu...

Nevşehir Valiliği tarafından koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, kentin giriş ve çıkışlarında sağlık taraması yapılmasına karar verildi.

Polis ekipleri tarafından durdurulan araçlardaki sürücüler ile yolcuların ateşleri ölçümüne başlandı. Hususi otomobil içinde yolculuk yapan vatandaşların kimlik kontrolleri yapıldı, ateşleri ölçüldü. Araç içinde 65 yaş ve üstü yolcu kontrelleri yapıldı. Uygulama noktasında ayrı trafik eimleri de bakanlık genelgesi doğrultusunda Şehirlerarası otobüslerin izin belgeleri ile  toplu taşıma araçlarının yüzde 50 kapasiteyi aşıp aşmadığı ve yolcuların birbirleriyle sosyal mesafe kuralına göre oturup oturmadığı da kontrol ediliyor.

Ayrıca, vatandaşlara uyarılarda bulunularak almaları gereken tedbirler konusunda bilgiler aktarıldı.

Kontrol noktalarından geçen vatandaşlar ise uygulamanın yerinde olduğunu belirterek memnuniyetlerini ifade etti.