Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen Asayiş haberlerini www.fibhaber.com okuyucuları için derledik.
İşte
 Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen 26 Şubat 2018 Pazartesi tarihli asayiş haberleri
Polis Şüpheli Araçta Metamfetamin Yakaladı
Avanos polisi şüpheli araçta yapılan aramada Metamfetamin ele geçirdi, araçta bulunan 2 kişi adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgilere göre, park halindeki 50 BE *** plakalı araçtan şüphelenen Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri otomobil içerisinde bulunan 2 kişinin GBT kontrolünü yaptı. Yapılan kontrolde S.A. ve N.Ç.isimli şahısların çok sayıda suç kayıtlarının olduğunun anlaşılması üzerine şahısların üst aramalarını gerçekleştirdi. Arama sonucu İç Çamaşırlarına gizlemiş 4 gr. Metamfetamin ve araçta yapılan aramada ise sürücü koltuğunun altında peçeteye sarılı vaziyette 1,6 gr. gram Metamfetamin toplamda 5,6 gr. Metamfetamin ele geçirdi.
S.A. ve N.Ç.isimli şahıslar hakkında ”Kullanmak için Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kullanmak veya Bulundurmak” suçundan yasal işlem yapılarak Adli Makamlara sevk edildikleri öğrenildi.
Aranan Şahıs Avanos’ta Yakalandı.
Avanos polisi yapılan kontrollerde aranan bir şahsı yakalayarak adli makamlara teslim etti.
Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından Halkın huzuru, güvenliği, aranan şahısların yakalanması, suç ve suçun önlemesi amacıyla yapılan uygulamada 130 şahsın GBT kontrolü yapıldı. Kontrollerde “Hakaret ve Basit Yaralama “ suçlarından dört ayrı arama kaydı olan N.Ç. isimli şahıs yakalanarak Adli Makamlara sevk edildi. Ayrıca, yapılan uygulama kapsamında, 1 şahsa “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek” suçundan adli işlem başlatılıp ehliyetine de el konuldu. Kontrol edilen 36 araçtan çeşitli kusurları olduğu tespit edilen 4 araca 1.904 TL. Cezai işlem uygulanıp 1 aracın trafikten men edildiği açıklandı.
Halkın Huzur ve Güvenliği için bu tür şok uygulamaların devam edeceği vurgulandı.
 
Polis Aranan Şahısları Ürgüp’te Yakaladı
Ürgüp Polisi Aranan şahısların yakalanması yönelik yapmış olduğu çalışmada 2 şahsı yakalayarak Adli Makamlara teslim etti.
Edinilen bilgilere göre, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, Ürgüp Adli Makamları tarafından “Hakaret Suçundan” (eski eşine hakaret) arama kaydı olduğu tespit edilen B.Ü. isimli şahıs yakalanarak Adli Makamlara sevk edildi. Ayrıca, Ürgüp polis ekiplerince Sarıyazı *Yol Kontrol ve Uygulama Noktasında* yapılan kontrolde  *İran nüfusuna kayıtlı17 yaşındaki F.A. isimli bayanın yapılan sorgulamasında Van Emniyet Müdürlüğü tarafından kayıp olarak arandığı tespit edildi.
Gözaltına alınan F.A.’nın Van İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmede şahsın veri girişinin bulundu olarak düzeltilmesi ardından serbest bırakıldığı açıklandı.
Polis Ekipleri Aranan 29 Şahsı Yakaladı
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada: Merkez ve İlçe polis ekiplerinin son bir hafta içerisinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapmış oldukları çalışmada aranan 29 şahsın yakalandığı belirtildi.
Açıklamaya göre;
  • Yol Kontrol ve Uygulama Noktaların ‘da, Beyandan Sonra Kazanç Artışını Bildirmemek suçundan 1 şahıs yakalanarak tutuklandı,
  • Çeşitli tarihlerde yapılan 3 şok uygulamada;  Nafaka Yükümlülüğünü Yerine Getirmemek, Yoklama Kaçağı Suçundan ve Borç Yükümlülüğünü İhlal suçlarından 4 şahıs yakalandı, bunlardan biri Adli makamlarca tutuklanırken, 3’ü serbest bırakıldı.
  • Hırsızlık Suçlarından toplam 7 aranan şahıs yakalanırken bunlardan 1’i tutuklanıp,  6’sı serbest bırakıldı.
  • Kasten Yaralama ve Güveni Kötüye Kullanma, Var Olan Suç Örgütlerinin Oluşturdukları Korkutucu Güçten Yararlanarak Yağma, Tehdit, Dolandırıcılık, Nafaka Hükümlerine Uymamak ve DEAŞ Terör Örgütüne Üye Olmak suçlarından aranan 7 şahıs yakalandı, Yakalanan şahıslardan 2 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Şahıslardan 1’i Adli Makamlarca tutuklandı 6 şahıs ise serbest bırakıldı.
Polis ekiplerince son bir hafta içerisinde toplam 29 şahıs yakalanırken,  bunlardan 4’ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği, Borçlarını Ve Yükümlülüklerini Yerine Getiren 25 kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.
26 Şubat 2018