Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen 18 Nisan 2018 Çarşamba tarihli Nevşehir İl Geneli asayiş haberleri:

Başkalarına Ait Kimlik Bilgilerini Kullanan İki Şahıs Yakalandı

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavında Başkasına ait kimlik bilgilerini kullanarak sınava girmeye çalışan şahıslar hakkında yasal işlem yapıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından “JOKER” (başkasının yerine sınava girme) olarak tabir edilen kişilerin başkasının yerine sınava katılabilecekleri yönünde Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele ( KOM) Şube Müdürlüğüne bilgi vermesi üzerine, yapılan araştırmada ve çalışmada;

Başka bir ilden gelerek sahte kimlik bilgilerini kullanarak sınava girmeye çalışan N.Y. ve Ö.T. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda yakalanarak gözaltına alınmış; haklarında “Başkasına Ait Kimlik Bilgilerinin Kullanılması” suçundan yasal işlem yapılmıştır.

Basit Yarama Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri haklarında adli makamlarca yakalama emri bulunan şahıslara yönelik yakalama çalışmalarında;

Kozaklı İlçe Emniyet Amirliğimiz ekipleri Malatya Adli Makamları tarafından “Basit Yaralama” suçundan YAKALAMA kararı ile aranmakta olan U.A. isimli şahıs yapılan takip ve çalışma sonucu ikamet etmiş olduğu otelde yakalanmış sevk edilmiş olduğu Mahkemece ifadesine müteakip SERBEST bırakılmıştır.

Üç Ayrı Suçtan Aranan Şahıs Yakalanarak Tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri haklarında adli makamlarca yakalama emri bulunan şahıslara yönelik yakalama çalışmalarında;

Hacıbektaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ankara Adli Makamları tarafından “Parada Sahtecilik”, “Resmi Belgede Sahtecilik” ve “Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermiler Satın Alma, Taşıma veya Bulundurma” suçlarından “5 yıl 6 Ay Kesinleşmiş Hapis ve 5,375 £ Para Cezası” ile aranmakta olan Ş.Ç. isimli şahıs yapılan istihbari çalışma sonucu yakalanmış sevk edilmiş olduğu Hacıbektaş Sulh Ceza Hâkimliğince TUTUKLANARAK Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiştir.