Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen 13 Mart 2018 Salı tarihli Nevşehir İl Geneli asayiş haberleri:
Nevşehir Polisi Uyuşturucuya Geçit Vermiyor
Nevşehir’de polis ekiplerince uyuşturucu ile mücadele hız kesmeden devam ediyor.
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri Nevşehir Merkez 15 Temmuz Mahallesi Nursultan Nazarbayev Caddesi üzerinde şüphelendikleri park halinde bulunan 68 *** plakalı araç ile içerisindeki şahıslar üzerinde arama yaptı. Yapılan aramada alüminyum folyoya sarılı 4,86 gram Kubar Esrar tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirdi.
Araç içerisinde bulunan Y.V. ve M.A. isimli şahıslar hakkında “Uyuşturucu Madde Satın Alma, Kabul Etme Veya Bulundurmak” suçlarından yasal işlem yapıldığı belirtildi.
Facebook’ta Hakaret İçerikli Paylaşım Yapınca Tutuklandı
Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret içeren paylaşım yapan şahıs tutuklandı.
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada H.S. isimli şahsın Facebook üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımlar yaptığı tespit edildi.  H.S. ikamet etmiş olduğu inşaatta yakalanarak gözaltına alınıp hakkında “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan yasal işlem yapıldı.
H.S. sevk edilmiş olduğu Mahkeme tarafından tutuklanıp Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Polis Bakır Kablo Hırsızını Suçüstü Yakaladı
Ürgüp Belediyesine ait inşaatta bakır kablolarını çalan şahıs suçüstü yakalanarak tutuklandı.
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri; İmran Mahallesi Eski Kayseri Caddesi üzerinde bulunan Ürgüp Belediyesine ait ve inşaat halinde eski ismi ile Büyük Otel isimli yerde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili Z.K.isimli şahsı suçüstü yakalanarak gözaltına aldı. Z.K. alınan ifadesinde suçunu itiraf ederken hakkında “İş Yerinden Hırsızlık” suçundan yasal işlem yapıldı.
Hırsızlık zanlısı Z.K. ‘nin sevk edilmiş olduğu Mahkeme tarafından denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.
Polis Aranan Şahsı Ürgüp’te Yakalayarak Tutukladı
Nevşehir Adli Makamlarınca  “Basit Tehdit ve Kişilerin Huzur ve Sükûtunu Bozma” suçundan arandığı tespit edilen şahıs yakalandı.
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattına bayan bir şahsın kendisini 50*** plakalı araçta bulunan şahısların taciz ettiği yönünde yapmış olduğu ihbarı değerlendirerek harekete geçti. Ekipler ihbar edilen aracı Hüseyin Terzioğlu Caddesi'nde durdurarak araç içerisinde bulunan üç kadın ve iki erkek şahıs üzerinde arama yaptı. Şahısların yapılan GBT sorgulamasında; B.G. isimli şahsı Nevşehir Adli Makamlarınca  “Basit Tehdit ve Kişilerin Huzur ve Sükûtunu Bozma” suçundan arandığını tespit ederek gözaltına alırken, diğer erkek ve üç kadın Polis Merkezine sevk edildi.
Polis Ekiplerince yapılan araç ve üst aramalarında; bir adet pompalı tüfek, dört adet bu tüfeğe ait fişek ve 9 mm’lik altı adet tabanca fişeği ve araçtaki erkek şahısların üst aramasında iki adet bıçak ele geçirildi.
Yakalama kararı bulunan araç sürücüsü B.G. çıkarılmış olduğu adli makamlar tarafından tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı cezaevine gönderilirken, diğer şahıslar ise ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.