Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen 16 Mart 2018 Cuma tarihli Nevşehir İl Geneli asayiş haberleri:
 

Ürgüp Polisinden Şok Uygulama

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’ın denetimi ve kontrolünde Ürgüp’te “2018-8 Ürgüp Şok Uygulama-17” gerçekleştirildi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, İlimiz genelinde gerçekleşebilecek her türlü terör olaylarına ve asayişe müessir olaylara önceden müdahale edebilmek, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, işlenebilecek muhtemel suçları engelleyebilmek ve diğer suç ve suç unsurlarının tespit edilerek ele geçirilmesini sağlamak amacıyla; Ürgüp İlçemizde şok uygulama yapıldı.

Şok Uygulamaya 12 polis ekibi ile İl Merkezinden TEM, KOM ve Asayiş Şube Müdürlüklerinde alanlarında uzman ekiplerden takviye edilerek 103 polis katıldı. Umuma açık yerler ve yol uygulamalarında; 24 adet umuma açık işyeri denetlenip, 874 sahsın GBT sorgulaması yapılırken, araması olduğu tespit edilen 1 kişi yakalandı.

Ayrıca, 216 araç kontrol edilirken, çeşitli kusurları olduğu tespit edilen 11 araca 7 bin 134 TL cezai işlem uygulanıp 1 aracın trafikten men edildiği öğrenildi.

Kayıp Çocuk Ürgüp’te Bulundu.

Ürgüplü bir vatandaşın otogarda bankta oturan bir bayan şahsın parasının kalmadığını ve kalacak yerinin olmadığı yönünde kendisinden yardım talep etmesi üzerine; Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüm Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahısın beyan etmiş olduğu ifadelerin çelişkili olması nedeniyle hakkında yapmış olduğu araştırmada

Yakınlarına ulaşılan ve yapılan telefon görüşmesinde kendisinin bir hafta önce evden ayrıldığını ve kendisinden haber alamadıklarını bildirmeleri üzerine, yaşı küçük E.K. isimli şahıs Cumhuriyet Savcının bilgisi ve talimatı ile Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir.

Aranan İki Şahıs Gülşehir’de Yakalandı

Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Başarılı Çalışmalarına Devam Ediyor, Aranan İki Şahıs Yakalanarak Tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü *Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü* ekipleri *aranan şahısların yakalanması* ve *Adli Makamlara teslim edilmesine yönelik* yapmış olduğu *istihbari çalışmada*;

*Gülşehir Adli Makamı* tarafından *2 yıl 4 ay 15* gün * Tehdit ve Hakaret suçundan* kesinleşmiş  *Hapis Cezası ile aranmakta* olan  *Y.D.* ve *2 yıl 6 ay Basit Yaralama ve Tehdit* suçlarından* Kesinleşmiş Hapis Cezası* ile *aranmakta* olan *M.D.* isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının bilgisi dahlinde yakalanmış;

 *15.03.2018* tarihinde sevk edilmiş olduğu Adli Makamlar tarafından her iki şahısta *TUTUKLANARAK* İlimiz Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir. 

Polis İnşaattan Demir Çalan Hırsızları Suçüstü Yakaladı

İki Şahıs İnşaattan Demirleri Çalarken Suçüstü Yakalandılar.

Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri devriye görevi esnasında inşaat halindeki binadan iki şahsın inşaat demirlerini 32 FV*** plakalı araca yükledikleri sırada suçüstü yakalayarak Cumhuriyet Savcısının bilgisi dahlinde gözaltına alınmışlar;

H.U. ve K.B. isimli şahıslar hakkında “İş Yerinden Hırsızlık” suçundan yasal işlem yapılarak sevk edilmiş oldukları Mahkemece TUTUKLANARAK İlimiz E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir.