Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen 9 Mart 2018 Cuma tarihli Nevşehir İl Geneli asayiş haberleri:
Korsan Ürün Satan 5 İşyerlerine Yasal İşlem Yapıldı
Polis ekiplerince taklit veya korsan ürün satışı yaptığı tespit edilen beş işyerine yasal işlem uyguladı.
Edinilen bilgilere göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri firma vekilleri avukatların müracaatı ile ilgili Mahkemeden almış oldukları arama kararına istinaden beş iş yerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda marka ve logolu taklit niteliğinde ürünlerin satışa sunulduğu bu sayede haksız ve hukuka aykırı bir şekilde kazanç elde edildiği tespit edildi. Taklit veya korsan olduğu düşünülen toplam 105 adet Jack **** marka ve logolu çanta, mont, eşofman takımına el konuldu.
İş yerleri sahipleri hakkında “6769 Sayılı Sınaî Mülkiyet Kanunu Muhalefet Etmek” suçlarından yasal işlem yapıldığı öğrenildi.
Nevşehir Polisi Uyuşturucuya Geçit Vermiyor
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelendikleri 06 BV*** plakalı otomobilde arama yaptı. Cumhuriyet Savcısı bilgisi dahilinde yapılar aramada araç içerisindeki R.D. ve İ.B. isimli şahısların üzerinde alüminyum folyoya içerisinde esrar ele geçirildi.
Gözaltına alınan R.D. ve İ.B. hakkında “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçundan yasal işlem yapıldığı öğrenildi.
Nevşehir Polisinden İl Genelinde Şok Uygulama Yapıldı
Nevşehir genelinde gerçekleşebilecek her türlü terör olaylarına ve asayişe müessir olaylara önceden müdahale edebilmek, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, işlenebilecek muhtemel suçları engelleyebilmek ve diğer suç ve suç unsurlarının tespit edilerek ele geçirilmesini sağlamak amacıyla, polis ekipleri Acıgöl, Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerinde Şok Uygulama gerçekleştirdi.
Acıgöl İlçesinde gerçekleştirilen şok uygulamaya 6 ekip, 44 polis katılırken Nevşehir İl Emniyet Müdür Yarımcısı Bülent Kalın’da hazır bulundu. Acıgöl’de yapılan denetimi ve kontrollerde, 201 sahsın GBT sorgulamasının yapıldığı, 9 adet umuma açık işyerinin denetlendiği belirtildi. Ayrıca kontrol edilen 72 araçtan çeşitli kusurları olduğu tespit edilen 1 araca 108 TL cezai işlem uygulandığı ifade edildi.
Derinkuyu İlçesinde gerçekleştirilen şok uygulamada 6 ekip ve 54 polis görev alırken, uygulama Nevşehir İl Emniyet Müdür Yarımcısı Bülent Kalın’ın denetimi ve kontrolünde gerçekleştirildi. Uygulamayı yerinde denetleyen İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay görevli personele başarı dileğinde bulundu. Derinkuyu’da yapılan Umuma açık yerler ve yol uygulamalarında;483 sahsın GBT sorgulaması yapıldığı, 21 adet umuma açık işyerinin denetlendiği ancak hangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı belirtilirken, kontrol edilen 159 araçtan çeşitli kusurları olduğu tespit edilen 1 araca 4 bin 36 TL. Cezai işlem uygulandığı ifade edildi.
Ürgüp İlçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne baplı polis ekipleri Sarıyazı Yol Kontrol ve Uygulama noktasında yapmış olduğu kontrollerde; Bursa Adli Makamları tarafından “Basit Yaralama” suçundan arama kararı ile arandığı tespit edilen Y.Y. isimli şahsı yakaladı. Şahsın Adliyeye sevk edildiği bildirildi.