Nevşehir'de, “Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında, düzenlenen operasyonda örgüte finans sağladıkları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğinden alınan izinle , kamuoyunda kısa adı FETÖ / PDY olarak bilinen “ Fethullahçı Terör Örgütü " Paralel Devlet Yapılanmasına ” yönelik olarak Nevşehir'de faaliyet gösteren 7 işyeri ile 8 eve olmak üzere toplamda 15 farklı adrese eşzamanlı olarak bir operasyon düzenledi.

Adreslerdeki bazı evrak ve dökümanlara el konuldu. Operasyonda cemaaate burs ve himmet adı altında finans sağladıkları iddiasıyla 8 kişinin gözaltına alındıkları öğrenildi. 

Çeşitli ev ve işyerleriyle Lale Caddesi üzerindeki bir İş Merkesinde yapılan operasyonlarda çok sayıda döküman ve bilgisayralara el konuldu. Ayrıca Yapılan eş zamanlı operasyonlarda 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltına alınan kişi sayısının artabileceği öğrenildi.


Kentteki operasyon devam ediyor...

Gelişmeler www.fibhaber.com dan anında sizlerle olacak...