Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 3 yıl önce işlenen cinayeti araştıran emniyet müdürlüğü ekipleri, katil zanlısının, 9 yıl önce aynı yöntemle işlenen başka bir cinayetin de zanlısı olduğunu belirledi.
Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 3 yıl önce 21 Ekim 2013‘te şüpheli bir şekilde evinde ölü bulunan Cemile A’nın (65) katil zanlısının, Nevşehir Emniyet Müdürlüğünün titiz çalışması sonucu Adli Tıp kurumundan gelen örnekler sonucu zanlılardan T.E tutuklandı.
Olayın zanlısı olay üzerinden 3 yıl geçtikten sonra Ürgüp Cumhuriyet Savcılığı, Ürgüp İlçe emniyet Müdürlüğünün ve Nevşehir emniyet Müdürlüğünün çalışmaları sonucunda yakalandı. Vücudunun belirli bir bölümü yanık halde evinde ölü olarak bulunan Cemile A.’dan alınan örnekler Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Adli Tıp Kurumunda yapılan araştırmalarda Cemile A’dan alınan örneklerle şüpheli T.E den alınan örneklerin birbiri ile eşleşmesi ile birlikte Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığı T.E hakkında yakalama kararı çıkarttı.
T.E Ürgüp İlçesine bağlı Altıkapılı Mahallesinde bulunan evinden Ürgüp İlçe emniyet Müdürlüğü ve Nevşehir Cinayet Büro ekiplerince alınarak Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. T.E uzun uğraşlar sonucunda Cemile A. ‘nın cinayetini anlattı. T.E nin soruşturması devam ederken yaklaşık 9 yıl önce yine aynı yöntemle Ürgüp İlçesine bağlı Kavaklıönü Mahallesinde öldürülen Nasibe A. cinayetinin de zanlısı olduğu belirlendi.
T.E Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından Ürgüp Adliyesine sevk edildi. T.E savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.