Nevşehir’de çeşitli illerden gelerek hırsızlık yaptığı belirlenen 3 kişi, polis tarafından yakalandı. Adliyeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, Aksaray’dan gelerek Nevşehir’de kablo, muhtelif inşaat malzemeleri çalan U.C. (24), O.Y. (32) ve G.D. isimli hırsızlık zanlıları, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Nevşehir’de beyaz bir otomobilden şüphelenen polis ekipleri, araç içerisinde bulunan U.C. ve O.Y.’ye çeşitli sorular sordu. Şüphelilerin çelişkili cevaplar vermesi üzerine araç içerisinde arama yapan polis ekipleri, 1 adet demir kesme makası, 1 adet kırmızı saplı pense, 1 adet sarı saplı kerpeten, 1 adet kırmızı saplı tornavida, 1 adet kırmızı kerpeten, 1 adet turuncu renkli demir testeresi, 1 adet kırmızı saplı ingiliz anahtarı, 1 adet siyah renkli fener, 1 adet siyah renkli demir cop ve küçük parçalar halinde yanmış vaziyet bakır kablo parçaları, aracın torpido gözünde ise 1 adet siyah renkli bere ve 1 adet siyah kırmızı renkli eldiven ve 4 adet ( 2 çift ) turuncu beyaz renkli inşaat eldiveni ve siyah renkli örme bere olduğunu tespit etti.
Emniyet müdürlüğünde ifadeleri alınan U.C., O.Y. ve G.D., daha sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan hırsızlık zanlıları, tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.