Uyuşturucu konusunda çok büyük başarılara imza atan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi,etkin çalışmalarına destek olmask için şimdi de ‘WhatsApp ihbar hattı’ kurdu. Nevşehirliler, ‘0 552 155 50 50 ’ numaralı hatta WhatsApp üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, görüntü ve konum ulaştırılabilecek.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi’nce, ‘WhatsApp ihbar hattı’ kuruldu. Uygulama sayesinde şubeye 24 saat ihbarda bulunulabilecek.

Vatandaşlar, ‘0 552 155 50 50 ’numaralı hatta uyuşturucu satışı, kullanımı ve dağıtımı gibi tanık oldukları her konuyu "WhatsApp" uygulaması üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, video ve konum olarak ulaştırabilecek. İhbarların içeriği ve ihbarcıların kimliklerinin gizli kalacağını belirten yetkililer, "Hattı 24 saat esasına göre takip edecek olan personelimiz, aldığı ihbarın içeriğini anında ekiplere iletecek, sonrasında ekipler olaya müdahale edecek. Hiçbir ihbarcının kimliği veya verdiği bilgi üçüncü şahıslar ile paylaşılmayacak" diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ GÖREV

 Vatandaşlar, uyuşturucu satışı, kullanımı, dağıtımı gibi tanık oldukları her konuyu WhatsApp uygulaması üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, video, konum şeklinde bizlere ulaştırabilecek, ulaştırılan ihbarların içeriği ve ihbarcıların kimlikleri kesinlikle gizli kalacak. Alınan ihbarlar anında sokaklardaki ekiplerimize iletilerek değerlendirilecek. Amacımız vatandaşın desteği ile olaylara anında müdahale etmek. Gençleri zehirlemeye yönelik faaliyetlere devlet olarak göz açtırmamak için sürekli çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteği çok önemli. Anne babalar, okul yöneticileri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın elini taşın altına koyarak bizlere çalışmalarımızda yardımcı olacağını umut ediyoruz."