Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Kurban bayramı öncesi Nevşehirli vatandaşları hırsızlık, yankesicilik, tırnakçılık , dolandırıcılık yöntemiyle yapılan hırsızlıklar konusunda uyardı. 

Vatandaşlarımızın Dikkatine !

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Vatandaşların ve Esnaflarımızın Yankesicilik ve Tırnakçılık Olaylarının Mağduru Olmamaları İçin;
-Yankesicilik ve tırnakçılık olaylarından korunmak için toplu taşıma araçlarında başkaları tarafından itildiğinizde elinizi cebinize götürmeyi veya çantanızı kontrol etmeyi alışkanlık haline getiriniz.
-Cüzdanınızda fazla nakit para bulundurmayınız. Nakit para yerine kredi kartı, çek ve benzeri ödeme araçlarını bulundurunuz.
-Kalabalık yerlerde yüksek miktarda paranız olduğunu göstermeyin, aksi halde gaspçıların hedefi olursunuz.
-Üzerinizde yüklü miktarda para taşımanız gerekiyorsa birkaç parça halinde (ceplere bölüştürün) emniyetli bir şekilde taşıyınız.
-Adres sormak, para bozdurmak ve benzeri bahanelerle size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olunuz.
-Paranızı saymadan teslim etmeyiniz, saymadan da teslim almayınız.
-İş yerinde teşhir edilen küçük ve değerli malları kolayca ulaşılabilecek ve dalgınlığınızdan faydalanılarak alınabilecek yere bırakmayınız.
-İmkanlar el veriyorsa tek başınıza iş yerinizde bulunmamaya çalışınız, kaldırımcılık suretiyle hırsızlık yapanlar genelde tek kişinin bulunduğu yerleri tercih ederler.
Yankesicilik ve Tırnakçılık Olaylarının Mağduru Olmamanız durumunda paniğe kapılmayın hemen 155 Polis İmdat Hattını arayın…