Bolu'da ve Ürgüp'te sahte para ve iş yerinden hırsızlığa karıştığı tespit edilen biri Türk dördü yabancı uyruklu 5 kişi, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Aksaray'da kaldıkları otelde kaldıkları tespit edilerek gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki bir iş yerindeki hırsızlık olaylarına ilişkin soruşturma başlattı. Bu çerçevede, şüpheli 5 kişi güvenlik kameraları ve Mobese yardımıyla Aksaray'da bir otelde kaldıkları belirlendi. Şüpheliler, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemleri tamamlanan Türkiye Cumhuriyet Vatandaşı M.U. ile Gürcistan Uyruklu V.G.A, Z.L. A.P, G.O  adlı şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Ürgüp'teki iş yerinden çeşitli ziynet eşyaları çalınan Antikacı Ali Rıza Kürkçü, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün olayı kısa sürede çözdüğü için teşekkür ettiğini belirterek, "Tanımadığım insanlar ürünlere bakarken acele ettiklerinden şüphelendim, bir kaç ürün ayırarak 500 euro verdiler, paradan şüphelendim. Kabul etmedim üstünü verecek param yok dedim. Hareketlerinden şüphelendiğim için güvenlik kamerası görüntülerini izledim, adamlar leblebi gibi toplayıp atmışlar ceplerine, emniyetimiz çok hızlı bir şekilde çözdü teşekkür ediyorum." dedi.

3 Hırsız Tutuklandı

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak Adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü savcılıktaki sorgularının ardından tutuklandı.