Nevşehir Valisi İlhami Aktaş himayesinde ülkemizin en önemli sektörlerinden olan Turizmde güvenliğin en üst düzeyde sağlanması, ilimizde yaşanan sorunların belirlenmesi ve bunlara çözüm aranması için düzenlenen Nevşehir İli Turizm Güvenliği konulu tema güvenlik toplantısı Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezi salonunda, ilimizde bulunan otel işletmecileri, atv, safari ve tur  acenta temsilcileri, sıcak hava balon şirket temsilcileri, İl ve İlçe protokol üyelerinin 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, Turizm şehri olan ilimizde meydana gelebilecek güvenlik zafiyetlerinin en aza indirilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nca oluşturulan çalışma grubunun hazırladığı, Nevşehir İli Turizm Güvenliği, Siber Suçlarla Mücadele, Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddeler, konularında sunumlar  yapılarak, Vali yardımcımız Hasan ERKAL”ın başkanlığında İl Emniyet Müdürümüz Mehmet ARTUNAY, İl Jandarma Komutanı Yüksel YİĞİT ve İl Kültür Turizm Müdürü Cengiz EKİCİ”nin sorunlar ve çözüm önerilerinden oluşan   interaktif toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan ERKAL, Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI, Acıgöl Kaymakam V. Doğukan KOYUNCU, Derinkuyu Kaymakamı Mert KUMCU, Gülşehir Kaymakam V. Talat TABUR, Kozaklı Kaymakamı Ömer Faruk DUMAN, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan ERKUT, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan ERTAŞ, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Leyla KAHRAMAN, Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığı personeli katıldı.