İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkmalarına sınırlama getirilen 65 yaş üstü vatandaşlar için Ürgüp Kaymakamlığı ve Ürgüp Belediyesi koordinesi ile oluşturulan sosyal destek grubu, Ürgüp'te korona virüs salgını nedeniyle ikametlerinden ayrılamayan vatandaşların yardımına koşuyor.

Kamu kurumlarının 112, 155 ve 156 numaralı telefonlarının yanı sıra Ürgüp Belediyesi tarafından Başkan Aktürk'ün talimatıyla oluşturulan çağrı merkezinin 0 541 839 00 50 ve 0530 500 71 52 no'lu telefon numaralarına ulaşan 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçları, vatandaşların isteği doğrultusunda yerine getiriliyor.

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak böyle bir çalışmaya belediye olarak 12 kişiden oluşturulan ekiple hazırlandıklarını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "Ürgüp’te tüm vatandaşlarımız gibi yaşlılarımız da başımızın tacı, onlar için seferberiz. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olup,dışarı çıkamayan vatandaşlarımızın tüm dış ihtiyaçlarında yardımcı olmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız yeterki evlerinde kalsın, talimatlara uysunlar, biz “Vefa Sosyal Destek Gurubu” ile gece gündüz demeden tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız." dedi.

İlçe genelinde oluşturulan vefa sosyal destek grubunda Belediye, Kızılay, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık, Jandarma, İlçe Müftülüğü iş  birliği ile vatandaşların ihtiyaçları yerine getirilirken, Köylerde de Muhtalara iletilen talepler Köy Muhtarı tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşların ikametine ulaştırılıyor.