Uyuşturucu ile mücadelede büyük tedbirler alınmaya başladı. Bu kapsamda ilimizde vatandaşlara büyük görev düşüyor. Vatandaşların desteğini isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan “uyuma” adlı programın herkesin indirmesi gerektiğini vurguladı.
Güvenli Bir Gelecek İçin Uyuşturucu İle Mücadele'ye Sen de Katıl: "UYUMA" Artık uyuşturucu ile mücadeleye sende bir katkı sağlayabilirsin...

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında tek tuşla ihbarda bulunmaya imkân tanıyan, tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirilen “UYUMA Projesi” sayesinde vatandaşlar, uyuşturucu satıcılarını tek tuşla polise bildirebilecek.

KİMLİK GİZLİ TUTULACAK
Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak.

Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacak.

Uyuma uygulamasının amacı ne?

Vatandaşların karşılaştıkları uyuşturucu ticaretini doğrudan ve en hızlı şekilde bildirmelerini sağlamaktadır. 

Uyuma uygulaması nedir?

Çarşıda,pazarda, İş yerlerinde, mahallenizde, Okul önünde, Üniversitede, Uyuşturucu madde alışverişi pazarlığına şahit olduysanız uyuşturucuyla mücadele mobil uygulaması ile polis ve jandarmaya haber verebilirsiniz.

Apple ios için;link: 
https://apple.co/2LGqDv2apple.co/2LGqDv2 

Android için; link: 
https://bit.ly/2vZ0cGebit.ly/2vZ0cGe

Uyuma uygulaması nasıl kullanılır?

Akıllı telefonunuz da Android ve İOS aracılığıyla Uyuma Mobil uygulmasını indirin.

Dokunarak sistem giriş sayfansını açın.

Sisteme giriş yaptığınızda önünüze İsim, Soyisim, TC kimlik no ve telefon bilgilerinin sorulduğu bir ekran gelecek. Kişisel bilgilerinizi bu ekrana girin. 

kullanıcı sözleşmesini dikkatlice okuyun daha sonra okudum kabul ediyorum seçeneğini işaretleyip doğrula dokunun.

T.C. vatandaşı olduğunuz MERNİS veri tabanındaki nufüs bilgilerinden teyit edildikten sonra cep telefonunuza SMS doğrulama kadu gelecektir. Bu kodu sisteme girin böylece uygulama aktif hale gelecektir. Artık sistem kullanıma hazır.

Sisteme ilk kez giriş yaparken kişisel bilgilerinin istenmesinin sebebi sadece sisteme gelecek bildirimleri gerçek kişiler tarafından oluşturulduğunu kontrol etmek ve asılsız ihbarları önlemektir.

Kişisel bilgilerinizin kesinlikle gizli tutulacaktır.

Bilgilerin güvenlik güçlerine ulaşması için telefonunuzun konum bilgilerinin açık olduğunu mutlaka kontrol edin.

Uyuşturucu alışverişi pazarlığı ile ilgili şüpheli bir durumla karşılaştığınızda telefonunuzun uygulama ekranında bulunan uyuma butonuna dokunarak anında ihbar edin

İhbarın teyidi için telefonunuzun ekranına gönderilen evet ve hayır seçeneklerinden birini tercih ederek doğrulamanız istenecektir.

Yanlışlıkla sisteme giriş yaptıysanız ya da bildirim ile ilgili durum geçersiz olduysa hayırı seçebilirsiniz. 

Cevabınız hayırsa ihbar talebinin iptal edildiği telefonunuza uyarı mesajı olarak gönderilir eğer cevabınız evetse telefonunuza ihbarın başarıyla alındığı bildirimini yaptığınız konuma ekip gönderileceği bilgisi telefonunuza uyarı mesajı olarak gönderilecektir.

Bu mesaj aynı anda acil çağrı merkezindeki sorumluların takip ettiği ekranlarda da ihbar olarak gözükecektir. 

Acil çağr merkezindeki sorumlu ihbarda bulunan konuma en yakın ekibi yönlendirecektir.

Ekipler bildirim anından itibaren en hızlı şekilde ihabrın yapıldığı yere giderek gerekli incelemeleri yapacak. Şüpheli durum ve kişilere anında müdahale edecektir.