Yoksul bir ailenin kızıdır

Çok çalışkandır

Tüm okulları takdir belgeleri alarak başarı ile tamamlar

Üniversite sınavlarına girer

Olacak bu ya İstanbul Tıp Fakültesi’ni kazanır

Aile geçimini zar zor sağlamaktadır, çocuğu tıp fakültesinde okutmalarının imkanı yoktur.

Kara kara düşünmeye başlarlar, ailenin yapacağı hiçbir şey yoktur. Komşular, dostlar ve öğretmenler devreye girer, burs veren dernekler araştırılmaya başlanır.

Komşu bir ilde burs veren bir yardım derneği bulurlar, başvuru yaparlar, gereken araştırma ve inceleme yapılır. Kıza burs verilmesi kabul edilir.

Fakat ülkede henüz başörtüsü sorunu çözülmemiştir. Öğrenciler üniversite kapılarında bekletilmekte, içeri alınmamaktadır. İkna odalarında ikna edilemeyen sayısız öğrenci okulunu bırakmak zorunda kalmıştır.

Bu dernekte bu konuda çok hassastır, dernek başkanı ise emekli bir askerdir. Tek şartları vardır; burs alacak öğrencilerin başlarının açık olması.

Tabii ki kızın başörtülü olduğu saklanır

Okullar açılır. Kız, İstanbul Tıp Fakültesi’nde eğitime başlar, aynı başarıyı bu okulda da gösterir, iyi bir derece ile birinci sınıfı bitirir.

Tatil için şehrine gelir

Burs alabilmesi için her yıl yeniden başvuru yapılması gerekmektedir. Kız, komşu ildeki bu derneğin yolunu tutar, derneğin merdivenlerini tırmanırken başörtüsünü çıkarmayı da ihmal etmez.

Öğrencimiz başörtüsünü çıkarırken derneğin emekli asker olan başkanı da aşağıya inmektedir. Kızın başörtüsünü çantasına koyduğunu görür…

Her şey bitmiştir

Kız öğrenciye burs verilmesi reddedilir

Tekrar sıkıntılar başlar

Ne yapılması gerektiğini bilemezler, ya burs bulunacak ya da okul bırakılacaktır.

Gene duyarlı vatandaşlar, eş, dost, akraba ve öğretmenler devreye girer, tekrar araştırmalar başlar, neticede başka bir yardım derneğinin bursunu almayı hak kazanırlar.

Beyinleri çeşitli korku ve hurafelerle dolu olanlar, insanlara bu zulmü uygulamaktan çekinmemişler, laiklik maskesi altında kendi ideolojilerinin sadık birer uşağı olmaktan haz duymuşlardır.

Başörtüsü farklı algılanmış, gelip bizi rahatsız eden korkuların merkezine yerleşmiştir.

2019 yılında kimilerine şaka gibi gelen bu olaylar bu ülkede yaşanmış, nice öğrenciler mağdur edilmiş, nicesi de üniversite kapılarından geri çevrilmiştir.

Hristiyanların, putperestlerin, Yahudilerin, Budistlerin vb. yapmadığını biz kendi ülkemizde, kendi insanımıza yapmışız.

Bir hiç uğruna

Nice umutları söndürmüş, nice hayalleri yıkmışız…