Başlığını Siz Yazın...!

 Merhabalar değerli okuyucularım; yaklaşık 3 yıldır FİB haberde bu köşeden sizlere vergi, iş ve ticaret hukuku konularında yazmaktayım. Bu yazımda 30 yıllık meslek hayatımda gözlemlediğim  tehlikeyi ironi olarak anlatmak istiyorum. Sürçi lisan olursa affola..

          Güneydoğu da bir ağanın en büyük zevki, kar üzerine çişiyle imzasını atmakmış. Bu nedenle kışın ilk kar yağmaya başladığı andan itibaren köyde hayvanlar dahil hiç kimse sokağa çıkamaz, kar biraz kalınlaşınca da ağa sırtına kürkünü giyer yanında kahyasıyla köy meydanına gelir, sırtını köye doğru döner sonra sorarmış:
- Ula Haso, ahali bakiy mi?
Haso cevap verirmiş:- Evet ağam, hepisi de pencerelerden bakir.
Ağa çisiyle karın üzerine imzasını atarmış "Abdullah Cizrelioglu" sonrada bir nokta koyarmış ve sorarmış:
- Hala bakirler mi?
Kahya;- He ağam, hem bakirler hem de çılgın gibim alkıslirler.
Her sene ayni tören sürermiş. Aradan yıllar geçmiş yine kış gelmiş, kar yağmış. Kar tuttuktan sonra, ağa çıkmış köy meydanına, karın üstüne "Abdullah " sonrası yok çünki ağa ileri yaşın etkisiyle prostat  olmuştur ve devamını yazamaz,
- Kahyaya sorar
- Hala bakirler mi?
 - He ağam, bakirler de, sen ne diye durdin öyle?
Ağa çaresiz;- Ula gel yanıma, arkanı dön ahaliye, tamamla şu yazının devamını diye emretmiş. Haso bir an durmuş, sonra çişini yapmaya hazırlanmış ve ağanın kulağına eğilip:
- Ağam, Kırk yıldır kafama vurdin, salak dedin. Sırtıma vurdin aptal dedin. Bu kulun okumayi yazmayi sökemedi ki, nasıl yazsın ucuni tut da yazının devamını sen yaz.
' "BİRLİKTE ÇALIŞTIKLARINIZI EĞİTMEZSENIZ ....... TUTACAĞINIZ GÜN YAKINDIR."