Olimpiyat İlkeleri Google'a Doodle oldu.
7-23 Şubat tarihleri arasında bu yıl 22.'si düzenlenen Kış Olimpiyatları'na özel Doodle hazırladı. Google tarafından hazırlanan Olimpiyat İlkeleri Doodle'ında simgesel sporcular kullanıldı.
Google 7 şubat 2014 logo değiştirdi. Olimpiyat İlkeleri 7 şubat 2014 tarihinde doodle oldu. Peki google neden Olimpiyat İlkeleri doodle yaptı. Olimpiyat İlkeleri nedir. Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir.
2014 Kış Olimpiyatları, 7-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek olan 22. Kış Olimpiyatları. Rusya böylelikle ilk kez bir Kış Olimpiyatına ev sahipliği yapacaktır. Daha önce Sovyetler Birliği döneminde Moskova'da 1980 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmıştı. 

Olimpiyat İlkeleri Google doodle'la hatırlatıldı

Olimpiyat İlkelerini Google doodle ile duyurdu. İşte 2014 Kış Olimpiyatları doodle’ı ve olimpiyat ilkeleri:
''Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir.''
2014 Kış Olimpiyatları, Rusya’nın Soçi şehrinde 7-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ve dünyanın pek çok ülkesinden sporcular, çeşitli branşlarda yarışıp hünerlerini sergileyecek..

gazete5.com