Rekabetçi Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELEKOMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, izinsiz ticari elektronik iletilerin yasaklanmasının ardından tüketicilere yardımcı olmak amacıyla "www.smsgelmesin.com" ve "www.smsgelsin.com" internet adreslerini hizmete sunduklarını belirtti.

Öcal, yazılı açıklamasında, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'un 1 Mayıs'ta yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Söz konusu kanun ile çağrı merkezi aramaları, SMS, e-posta, sesli mesaj yoluyla fiziki olarak karşı karşıya gelmeden tüketiciye yapılan ticari faaliyetler için önceden onay şartı getirildiğini hatırlatan Öcal, bir defada birden fazla kimseye gönderim yapılması halinde de 50 bin lira ceza verileceğini kaydetti.

Dernek olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu konuda firmalara yardımcı olduklarını belirten Öcal, "Derneğimiz sosyal sorumluluk projesi olarak www.smsgelmesin.com, www.smsgelsin.com internet adreslerini örnek olarak hizmete açmış olup, tüketicilerin ve firmaların hizmetine ücretsiz sunmaktadır. Elektronik haberleşme sektöründeki uygulamalara yurt içi uygulamaları olarak bakılmaması gerektiğini vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.