BİR ATOM KARINCA ; ATİLLA İNAN

Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ

Avukat, Öğretim görevlisi, emekli Sayıştay Denetçisi, Atilla İnan, birkaç cümle ile tanımlanabilecek anlatılabilecek bir insan değildir. Çok çalışkan, çok yönlü ve çok becerikli bir insandır. Proje adamıdır. Zamanının çoğunluğunu fikir ve proje üretmekle geçirir. Boş zamanlarını da gezerek değerlendirir.

1947 yılında Ayaş'da doğan Atilla İnan, aslen Nevşehirli bir aile­nin çocuğudur. Annesi Sarıgedikler diye bilinen aileden, babası ise Kara Abdullahlar ailesindedir. Cebeci Ortaokulu, Ankara Gazi Lisesi ve A.Ü. Hukuk Fakültesini bitirdi. TODAİE'de Kamu Yönetimi Uzmanlığı, Ankara Üniversitesinde Kamu Hukuku, Özel Hukuk, Yüksek Lisans çalışmaları ile tahkim ve hukuk İngilizcesi sertifika prog­ramlarına katıldı.

Başta Sayıştay olmak üzere çeşitli Kamu Maliyesi konularında bazı kitapları tek başına, bazılarını da arkadaşlarıyla birlikte 100 kitap yayımladı. Bugüne kadar 6100'ün üzerinde yayımlanmış makalesi vardır.

Sayıştay'da Uzman Denetçilik görevinden emekli oldu. Ankara barosu avukatlarından olup sadece uzmanlık alanıyla ilgili ko­nularda çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca, YMM unvanına sahip olup, Ankara YMMO Mevzuat İzleme ve Değerlendirme Kurulu üyeliği yapmış, halen Ankara YMMO Etik Komisyonu Üyesidir.

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Lisans ve Lisans Üstü öğrenim yapan öğrencilere İhale Hukuku Dersleri vermiştir.

Fatma Hanım ile evliliğinden Ayşin ve Asu isminde iki kızı vardır. Ayşin ile Murat Can ailesinden Gizem, Asu ile Levent Tekin aile­sinden Tolga adında iki torun sahibidir.

Atilla İnan’ı yaklaşık yirmi yıldır tanırım her karşılaştığımızda kafasında mutlaka bir proje vardır. Onu tartışır. Her konuda mutlaka arkadaşlarına danışır ve onların görüşünü alır. Ortaklaşa fikir geliştirmeyi seven bir yapısı vardır.

Nevşehir’i ve akrabalarını asla unutmaz. Her yıl en az birkaç kez onları mutlaka ziyarete gider. Babası emekli öğretmendir. Atilla İnan’ın çocukluk yılları Ankara/Kale çevresinde geçmiştir. Bu konu da çokça anısı vardır. Hatta Bizim Mahalle diye de bir kitap yazmıştır. Geçtiğimiz yıllarda Ankara’da bulunan Nevşehirlileri Baro lokalinde toplayarak Nevşehir’e yönelik bir edebi, kültür ve tarihsel içerikte olan gazete ya da dergi çıkarılmasını gündeme getirdi. Biz Nevşehirliler bazı kararlarda aldık ancak uygulanamadı. Zamanı çok iyi kullandığının yakın tanıklarından birisiyim.

Maliye ve Hukuk alanında saygın bir konumda olan Atilla İnan, gezi notları, anıları konularında da yayınlanmış çokça kitap sahibidir. Kendisinden yeni ürünler bekliyoruz.