Evet! Müslüm Gürses, babaların babası. Bence halkın, milletin ve öncelikle Türkiye devletinin sevgilisi, dostu Müslüm baba. O Zeyno ve Ahmet isimlerinde iki kardeşi olan kıvırcık saçlı, mimikler, bıyıklar, kılık kıyafetiyle tanılan Mehmet Akbaş'ın oğludur.

Bildiğimiz kadarıyla Adana da pek şansı dönmemiştir. Bundan dolayı annesi ve kardeşi vefat etmiştir. Aslında o zamanlar dönmese bile şuan da göründüğü kadarıyla Müslüm Gürses en çok Adana'da sevilmiş, Adana'da yası tutulmuştur.

Geçtiğimiz günlerde hatta Adana Demirspor ve Eskişehirspor maçında Müslüm Baba'nın "kaç kadeh kırıldı" adlı parçası söylendi. Buradan da anlıyoruz ki Müslüm Baba Adana'da çok seviliyor, sayılıyor ve hiçbir zamanda unutulmuyor. O toprak altına girse de hala milletin gönlünde kalbindedir.

Müslüm Gürses'i annesi ve kardeşinin ölümü, babayı içine kapanık yapmış, kimseyle konuşmuyor sadece müziğiyle ilgileniyormuş. Bu durum tabi ki de arkadaş ortamını ve çevresindekilerin de dikkatini mutlaka çekmiştir. Çok üzüntülü bir yaşamı olması bir nevze de olsa psikolojik açıdan etkilemiştir.

Hayata karşı yaşadığı olumsuz olaylar müziğine de yansıdığı için onun gibi hayatı olan üzülen insanların da bu sebepten ötürü müziği sevilmiştir. Yani hep acı çeken insanların hayatı Müslüm Baba'nın parçalarında anlatılıyor bu sebeple seviliyordu. Gelin acıma yoldaş olun!

Hatta farkındaysanız konserlerinde koluna veya vücudunun herhangi yerine jilet vuran insanlar vardı. Bu çok acı olması gerek. Jilet vuran insanlara neden yaptığını, canına zarar verdiğini söyleyen bir muhabir röportajında Müslüm Baba'yı seviyoruz, onun için canım feda diyenler bile vardı. Çünkü onlar da Müslüm Baba'nın hayatı gibi acılar yaşamışlardı.

Bu kadar hüzünden sonra gelelim filme...

"Müslüm " Yapımcılığını Mustafa Uslu ve Nuri Yıldırım'ın, yönetmenliğini ise Ketche üstlenmiştir. Film halk tarafından merak duygusu yarattı.

İki fragmanı da çıkan Müslüm filmi izleyicilerini etkilemiş, Müslüm Baba'yı tekrardan akıllara getirmiştir.

Müslüm Gürses'in hayatını ele alan bu film Şanlı Urfa Halfeti'de başladı ve Adana'da çekimlere devam edildi.

Oyuncuları: Çok sevdiğim abim Erkan Can, Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez, Erkan Avcı ve Güven Kıraç yer alıyor.

sözlükte "Müslüm" filmi ile ilgili görüşlere baktım ve oralarda da sonuçlar çok iyi. İnsanlar beğenmiş ve şuan sinemalara çıktığında güzel bir gişe alacağını düşünüyorum.

Bazıları keşke Müslüm baba yaşıyor olsa ve bu film o zaman çekilseydi diyenler oldu. Bazıları ise bir hikayeyi sinemaya dökmek zor olsa gerek ama fragmana bakıldığında  üstesinden gelinmiş dedi. Bazı izleyiciler de senaryoyu Hakan Günday üstlenmiş o zaman projeyi Hakan abime güvenimin tam olmasından, güzel bir film ortaya çıkacak dedi.

Ben de tüm set oyuncularını, yönetmeninden yapımcısına, senaryosuna kadar eşlik eden emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah emekler boşa çıkmaz, bol gişeler alırsınız.

"Müslüm" filmi 26 Ekim'de Sinemalarda herkesi bekleriz.