Bir Mücadele İnsanı: Osman Yüksel SERDENGEÇTİ

Devrinde cesaretiyle yer edinmiş bir şahsiyettir. Kendisine sade yaşamıyla cimri, gariplere ve öğrencilere, hayra cömert olarak anlatılan Serdengeçti, “Davamız Allah davası, millet davası, vatan davasıdır. Bu mukaddes dava karşısında biz, nefsimizi sildik.” diyerek dünya görüşünü ortaya koydu.

Serdengeçti’nin manevi şahsında; millet davasında geri adım atmadan, Hak yolda çalışmaya bizler de devam etmeliyiz. Sözde vatansever olmak yerine; görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan, milli ve manevi değerlerimizi yaşayan ve yaşatan bireyler olduğumuzda isimlerin önemi yoktur. Yüce Türk milletinin neferi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in ümmeti, Yüce Yaradan’ın bir kulu olarak dosdoğru olmak bizim şiarımızda vardır. Şiarımız gereği davranarak, yaşayarak, yaşatarak örnek olacağız.

Kulun cüzi iradesi dışında, tarihten soyuna yüklenilmiş bir misyonu da vardır. Türk-İslam geleneğinin sancaktarı Türkiye, kutlu mücadelesine tarihten günümüze devam ettirmektedir. Bulunduğumuz coğrafya dünyanın göz diktiği zorlu ama bizim için de bir o kadar kutsaldır, vatanımızdır. Suriye’de ‘Barış Pınarı Harekatı’ gerçekleştiren kahraman ordumuz şanlı destanlarına bir yenisini eklemiş; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’miz diplomatik zekasını ve başarısını bir kez daha tescillemiştir. Övüncümüz nefsani değildir; mazlum coğrafyalarda masum kanının dökülmesini engellemek, gözyaşlarını bir nebze olsun dindirme gayretimiz bizim gurur kaynaklarımızdandır.

2023 hedefimizde ilerlerken tüm bu zorluklara, engellemelere, terörle haklı mücadelemize karşın; birlik ve beraberliğimiz, tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan aşkımız kutlu gücümüzdür. İkiyüzlülükleriyle teröre destek vermeye kalkan Batılı liderler, terörle kararlı mücadelemizle elleri boş dönüyor. Türkiye’nin bekası söz konusu olduğunda kimseden icazet beklemediğimizi tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Terör örgütleriyle masaya oturtulmaya çalışılan bir Türkiye, meczupların hayalinden öte olmayacaktır. Rahmetli, şehit dava insanı, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun konuşmasında dediği gibi milletçe “Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız, doğru gideceğiz.”; bir anına hükmedemediğimiz dünyada kendimizi istikamet üzere dosdoğru yaşamaya sevk edeceğiz. Serdengeçti’nin de dediği gibi nefsimizi sileceğiz.

Haklı davamız uğrunda şehadete ulaşanlara, gazilikle şereflenenlere, bu kutlu yolda istikamet üzere yürüyenlere selam olsun…

Metin SAKINÇ

Eğitimci-Yazar