BU ÜLKEDE SİYASETİN DE CİNAYETİN DE FAİLİ MEÇHULDÜR
Taksim Gezi olaylarında polisin orantısız güç kullanmasına iktidar cephesi "kahraman polis" diyerek alkış tuttu, muhalefet cephesi "imamın ordusu" diyerek karşı çıktı.
27 Aralık'ta aynı polis iktidara karşı derin bir operasyona girişince, iktidar cephesi "derin paralel yapı" diyerek karşı çıktı, muhalefet cephesi "kahraman polis" diyerek alkış tuttu.
Gezi'de polisin attığı gaz kapsülü sebebiyle bitkisel hayata giren Berkin Elvan önceki gün vefat edince protestolar sokaklara taştı, polis yine müdahale etti.
30 Mart seçimleri yaklaşırken iktidar cephesi, muhalefeti Berkin Elvan'ın ölümü üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışmakla suçluyor; muhalefet cephesi ise iktidarı Berkin Elvan'ın ölümü üzerinden toplumsal olayları provoke ederek bir kaos ortamı yaratmaya ve böylece seçimleri ertelemek/iptal etmek için yasal zemin oluşturmaya çalışmakla suçluyor.
Bu ülkenin siyaseti, siyasetçisi ve siyasi olayları kurgusal mı yoksa reel mi? Anlamak gerçekten imkânsız.
Ortadaki tek acı gerçek, 269 gün önce atılan "faili meçhul (!)" bir gaz fişeği ile komaya giren 14 yaşındaki Berkin'in 16 kilo kalan bedeninin bugün toprakla buluşmasıdır.
Sonuç olarak: ne yazık ki bu ülkedeki siyasetin de cinayetin de faili hep meçhuldür ve böyle giderse hep meçhul kalmaya devam edecektir...
12.03.2014                           
Mehmet BİÇER