Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Avanos'ta yaşanan ırmak kirliliğinin önüne geçilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açıldıktan sonra sorunu Meclis'e taşıyacaklarını söyledi.

CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşanan ırmak kirliliği ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Avanos Kızılırmak nehrinde korkutan boyutlara ulaşan kirlilik konusuna dikkat çeken CHP'li Nevşehir Milletvekili Sarıaslan, "Gördüğünüz gibi Avanos ilçesi üzerinden geçen Kızılırmak nehri büyük bir kirlilikle boğuşuyor. Öyleki artık ilçenin maskotu haline gelen ve nehir üzerinde yaşayan kazlar bile yüzecek alan bulamamış durumda. Bu konuda görev yetkili DSİ şubesine ait olup, Avanos Belediyesi ile ilgili bir sorumluluk taşımaz. Avanos Belediyenin görevi ırmak kenarında başlar. Ben 1 aylık sürede buranın temizlenmesini bekliyorum. Eğer bu sürede yapılmassa biz bu konuyu hukuki mercilere,sizler vasıtasıyla basına ve Meclise taşıyacağım" dedi.

Sarıaslan'ın bu açıklaması ile yetki tartışması kafaları karıştırdı; "Avanos ilçe merkezinde yer alan Kızılırmak nehrinin temizlenme işlemi Avanos Belediyesine mi? Yoksa DSİ yada başka birimlere mi ait..."

Bu tartışmanın Nevşehir gündemini bir süre meşgul edeceğe benziyor. Ama önemli olan iş işten geçmeden bir an önce bu nehrin acilen temizlenmesi gerekiyor. Zira Kızılırmak sularındaki yabancı maddelerin araştırılmasını ve alınabilecek önlemlerin belirlenebilmesini amaçlayan bilimsel bir projenin hazırlanması'' konusunda ilgili araştırmacıların bir an önce yapılmasını bekliyoruz.