Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte Avanos Merkez Cami önünde fidan dikimi ve süt, lokum dağıtımı programı gerçekleştirildi. Avanos Merkez Camii’nde, Cuma namazından çıkan vatandaşlar, Orman Müdürlüğü tarafından dağıtılan fidanları almak için uzun kuyruk oluşturdu.

Berat Kandili münasebetiyle, Tarım ve Orman Bakanlığınca tüm illerde düzenlenen program gereğince, İlimiz Avanos İlçesi Merkez Camiinde Cuma Namazı sonrasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce vatandaşlara 200 ml UHT süt dağıtımı ve İl Orman İşletme Müdürlüğünce de ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği programda,  Nahl Suresinin 66. Ayetinin mealinde de belirtildiği üzere "Gerçekten size sağmal hayvanlarda da bir ibret vardır. Biz, size onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından, lezzetli ve içenlerin boğazlarından kolayca kayıp giden halis bir süt içiriyoruz" anlayışı ile " Dengeli bir beslenme, sağlıklı bir yaşam ve nesil  için toplumumuzda ve özellikle çocuklarda süt içme alışkanlığının artırılması ve özendirilmesinin önemi belirtildi.

     Bu mübarek Berat gecesinin ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. 

Nevşehir İl Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı vatandaşlarla hem sohbet etti hem de onlara fidanlar verdi. Satırlı; " Avanoslu vatandaşlarımıza 125 adet Ihlamur, 125 adet Sedir, 125 adet Karaçam, 125 adet Sarıçam olmak üzere toplamda 500 adet fidanı dağıtımı yapıldı." dedi.