Çavuşin köyü muhtarı Halil Çopur CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez tarafından dile getirilen ve "Bazı basın yayın organlarında yer alan "Peribacalarına İş Makineleri Girdi" başlıklı haberle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşin köyü muhtarı Halil Çopur yaptığı açıklamasında; "CHP'nin dün köyümüz ziyareti sonrası yapılan talihsiz açıklamaları ve bir takım basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmasığını ifade etti.

Muhtar Çopur, Dün CHP İl Başkanı ve beraberindeki heyet köyümüze bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Bizde bu manada her siyasi partililere gösterdiğimiz misafirperverliğimizi göstererek muhtarlık olarak yaptığımız çalışmaları kendilerine anlatarak son yıllarda yaşanan köyümüzün en büyük sorunu olan su konusunda yaşanan problemin çözümü noktasında yürütülen yeni su deposu çalışmalarını talepleri üzerine yerinde gezdirdim. Sonrası basında çıkan haberler bizleri derinden üzmüştür. Çavuşin Muhtarı olarak şahsım ve köylü vatandaşlarımız adına, hangi siyasi parti olursa olsun köyümüze ve vatandaşımıza yapılan hizmetlere siyasilerimizin köstek değil destek ve sorunlarımıza çözüm olarak yanımızda olmalarını beklerdik. Köyümüzün siyasi malzeme yapılmasını asla kabul etmiyor ve CHP teşkilatını esefle kınıyorum" dedi.

Malum, köyümüzde en son 1968 yılında yapılan su deposu artık ihtiyacımızı karşılayamaz duruma gelmişti. Turistik köyümüzde gerek yerli halkımızın gerekse yerli yabancı turistlere karşı yaşanılan mağduriyet hat safhalara ulaşmıştı. Bunun üzerine 52 yıllık eski su deposunun yerine yeni su deposu yapılması için yaptığımız girişimler sonucu İl Özel İdaremiz tarafından yeni su deposu yapılması kararı alındı. Ardından yapılan ihale ve gerekli resmi izinlerin alınmasının ardından Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa uygun olarak Nevşehir Müze Müdürlüğü denetiminde çalışmalar  başlamıştır. İddia edildiği gibi bir tahribat ise söz konusu değildir." dedi.

Muhtar Çopur devamında şunları ifade etti; Yapılan çalışmalar kapsamında mevcutta kullanılan eski su deposu yanına yapılan yeni su depomuz tamamlandığında günün şartlarında köyümüzün hasıl olan ihtiyaçlarını karşılayacak olup çalışmalar tamamen kanunlara ve nizamalar uygundur. Köyümüzde yaşanılan sorunlara çözüm üreten başta Sayın Valimiz İnci Sezer Becel'e, Sayın Kaymakamımız Olgun Öner'e, Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve personellerine şahsım ve Çavuşin halkımız adına sonsuz teşekkrülerimizi sunuyorum.

Son olarak bu şansı bize verdiği için objektif haberleri ve şehrimizin yüzakı FİB Haber Merkezine de sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.