Nevşehir Belediyesi tarafından daha temiz, daha yaşanılabilir bir kent için "Temiz Şehir Nevşehir" sloganıyla başlatılan temizlik kampanyasına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, STK temsilcileri, belediye personeli, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

Ellerine eldivenlerini takan Nevşehir Protokolü, çocuklar ve vatandaşlar, Başkan Arı öncülüğünde çevre duyarlılığı ve temizliği bilinci uyandırmak amacıyla Kültür Park çevresini temizledi.

Nevşehir protokolü, gençler ve çocuklar ile birlikte Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi arkasında bulunan Kültür Park’ta çevre temizliği yaptılar.

Etkinliğe katılan gençlere ve çocuklara tişört, şapka ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Temizlik kampanyasına katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe yaptığı açıklamasında;"‪Nevşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen TEMİZ ŞEHİR NEVŞEHİR projesi kapsamında düzenlenen temizlik çalışmalarına katılarak Kültür Parkımızda vatandaşlarımızla birlikte “Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur” diyerek çevre temizliği yaptık." dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar'da: "Nevşehir Belediyemiz’in düzenlemiş olduğu Daha temiz ve yeşil bir “NEVŞEHİR” projesi kapsamında teşkilatımız ve hemşerilerimiz ile birlikte Kültür Parkımızda buluştuk.‬" dedi.

Çevre temizliği etkinliğinin ardından açıklamada yapan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir’in il oluşunun 65. Yıl dönümünde başlattıkları bu kampanya ile gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanılabilir bir şehir bırakmak istediklerini ifade etti. Bugün başladığımız temizlik kampanyamızda özellikle izmaritleri ve poşetleri topladık. Bütün Nevşehir halkından özellikle dışarıda sigara içen erkeklerden tekrar rica ediyorum. Lütfen izmaritlerinizi yerlere atmayın. Bizler bunun ne kadar kötü göründüğünü bir araya geldiğinde fark etsinler istedik. Nevşehir Protokolümüzle, Çocuklarımızla, gençlerimizle, özel eğitimdeki çocuklarımızla, Nevşehir halkıyla katıldık. Umarım başarılı olmuştur çalışmamız. Farkındalığın üst seviyede olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

Başkan Arı, miniklerin çevre temizliği etkinliğine olan duyarlılıkları kendisini çok mutlu ettiğini ve bu çalışmanın onlar için bir deneyim olabileceğini söyledi.