Kapadokya'nın peribacalarıyla çevrili alanlarında, gönüllülerin katılımıyla çevre temizliği yapan CHP Avanos İlçe Başkanı ve Avanos Çevre gönüllüsü Gülay Demirtaş yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; 

UNESCO tarafından dünya mirası listesinde de yer alan Kapadokya bölgesi, binlerce yıl süren eşsiz kaya oluşumları ve bu bölgede yaşanmış tarihi ile önemi dünyaca bilinen bir bölgedir ve bu bölgemizin önemli bir parçası da Avanos ilçemizdir. İlçemiz, bu tarihi doğal doku içerisinde yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin sıkça ziyaret ettikleri devrent vadisi ,zelve , paşa bağları gibi önemli lokasyonlara sahiptir. Ziyaretçilerimizin çokça gezdiği bu bölgelerimiz maalesef hak ettiği özeni görememektedir. 

Özellikle bölgelere ulaşım yolları üzerinde araçlardan adeta fırlatılarak atılmış kişisel atıklar çokça göze batmaktadır. 

Bölgenin tarihi dokusuna zarar veren bu iğrenç görüntülerin büyük bir bölümünü maalesef ziyarete gelen misafirlerimizin duyarsızlığından kaynaklandığı tespitimizdir.

Vadi yolları üzerinde temizlik sırasında inanılmaz görüntüler dikkat çekiyor pet şişeler,kutu bardaklar, kırılmış cam şişeler, çocuk bezleri, maskeler, lastik parçaları ve yüzlerce irili ufaklı kişisel atıklar. 

Bizler bugün burada Avanos çevre gönüllüleri olarak bu vurdum duymazlığa dikkat çekmek adına çevre duyarlılığı hareketi başlatmış bulunmaktayız ve misafirlerimize diyoruz ki;

     “Sizin geziniz,Bizim Evimiz.  
       Evimizi  kirletmeyin” 

Lütfen atıklarınızı arabalarınızdan fırlatmayın,doğayı tabiatı kirletmeyin, dünyaca ünlü olan bölgemizin tanıtımına kötü örnek olmayın atıklarınızı her medeni insanın yapacağı gibi bir poşete koyup en yakın çöp kutusuna atın.

Gülay Demirtaş 
Avanos Çevre gönüllüsü
CHP Avanos İlçe Başkanı

Haber/Foto: Metin YILDIRIM