DSİ Kayseri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Ürgüp'te Damsa Çayı olarak adlandırılan bölgede temizlik çalışması başlattı.

Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü ve Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle, Kızılırmağa dökülen Damsa Çayı olarak adlandırılan bölgede geçen yıl başlatılan taşkın sel suyu kanallarının temizlik çalışması bu yılda devam ediyor. İki kurumun işbirliğiyle yapılan çalışmada, Ürgüp Belediyesi, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne araç gereç, personel tahsis ederek lojistik destek sağlıyor.

Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada: "İlçemiz içerisindeki taşkın sel suyu kanalları Devlet Su işleri Bölge Müdürlüğümüz ve belediyemizin iş birliği ile temizleniyor. Aşırı yağışlarda sel baskınlarının olmaması için temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Temizlik çalışması tüm kanalların temizlemesi tamamlana kadar devam edecektir" denildi.

DSİ'den yapılan açıklamada ise; "Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan, Nevşehir İli Ürgüp İlçesinden geçen Damsa Çayının temizlenme çalışmaları DSİ 121. Şube Müdürlüğümüz kontrolörlüğünde, kurumumuz iş makineleriyle devam etmektedir." dedi.