Duruma tepki gösteren bir vatandaşımız FİB Haber merkezi Whatsapp ihbar hattına gönderdiği açıklamasında bakın şikayetini nasıl dile getiriyor...

Saygıdeğer Fib Haber Yetkilileri haber yaparak sesimizin duyurulmasına yardımcı olursanız sevinirim, saygılar.

Nevşehir Belediyesi Esentepe Mahallesi Ürgüp Caddesi üzerindeki A101 karşısına bisiklet park yeri yaptı ancak yeni yapılan kaldırımdaki engelli rampasını da kapattı.

Nevşehir Belediyesi o rampanın aceba engelliler tarafından kullanılmadığını düşündüğü için mi yoksa bisiklet parkının daha önemli olduğunu düşündüğü için mi engelli rampasını iptal etti bilemeyiz ama engelliler olarak her zaman ikinci planda kaldığımızın bırakıldığımızın farkındayız.

Yetkililerimiz sürekli gelişen Nevşehir örnek şehir Nevşehir diyerek günü kurtarma telaşındalar ancak şunu unutmasınlar gelişen şehir ve örnek şehir olmak için her alanda ilerlemek daha yaşanılası bir şehir olmak ve engellilere engel olan her tür engeli kaldırmakla olur. 

Ekonomik balıkçılığın önünde bulunan kaldırımdaki engelli girişi tamamen parçalanmış durumda ancak belediyemiz maalesef o rampayı da yapmadı. Şehrimizde çetin geçen kış koşulları sonrasında migros önünden başlayıp valilik önüne kadar süren ana yolun orta refüjünde bulunan engelli rampaları parçalanmış ve aşınmış durumda belediyemiz maalesef bunları da yenilemedi.

Nevşehir Belediyesi yetkililerinden Esentepe Mahallesi Ürgüp Caddesi üzerinde bulunan A101 karşısında bulunan bisiklet parkı için kapatılan kaldırımdaki engelli rampasını tekrar yapmalarını ve şehir içindeki yollarda ve kaldırımlarda deforme olan rampalarını düzenlemelerini istiyoruz.