Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göre kasabasında etkili olan şiddetli yağmur ve sel kasabayı tamamen sular içinde bıraktı.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göre kasabasında  geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli yağmur ve yol açtığı su taşkınlarının kasabada meydana getirdiği hasar, selin çekilmesi ile birlikte gün yüzüne çıktı. Göre kasabasında yaşanan sel felaketi nedeniyle yollar, kaldırmlar, bir çok ev ve bahçelerin sular altında kaldı. Tabii afet nedeniyle Yol, kanalizasyon başta olmak üzere alt ve üstyapıda büyük hasar meydana geldi.

Kasabada incelemelerde bulunan ve çalışmaları yakından takip eden Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu yaptığı açıklamasında, “Şiddetli sağanak yağışlar kasabamız içinde ve ekili arazilerde sele neden olmuştur. Şuan Belediye ekiplerimiz çalışmalarına devam etmektedir. Hasar çok büyük, tek sevindirici yanı ise can kaybının yaşanmaması oldu. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun” dedi.

Başkan Topçu, birlik beraberlik içerisinde kurumlar arası dayanışmayla yaraların hızlı bir şekilde sarılacağını söyledi. 

Göre kasabasında felaketin boyutu ilerleyen saatlerde böyle ortaya çıktı ... İşte o korkunç sel felaketinden görüntüler: