Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi Hırkatepesidelik Köyü girişine yapımına yaklaşık sekiz ay önce başlanılan ve yüksekliği yaklaşık 20 metre toprak dolgu köprü Nevşehir İl Özel İdare ekiplerinin hummalı çalışması sonucu hizmete açıldı. 8 metre uzunluğunda çift şerit olan köprü köy halkınca sevinçle karşılandı.Köyün büyük bir sorunu da çözüm bulmuş oldu.Hırkatepesidelik köylüleri Köy Muhtarına ve Nevşehir İl Özel İdare çalışanlarına teşekkür ettiler.

Nevşehir İl Özel İdaresinden konuya ilikin yapılan açıklamada;

Nevşehir İlimiz Hacıbektaş ilçesine bağlı Yenice Engel köyü ile Hırkatepesidelik girişinde bulunan köprüde bakım, onarım,dolgu ve genişletme projesi  tamamlandı.
14 metre genişliğinde olan köprü, proje sonunda 20 metre genişliğe ulaşmıştır. Ayrıca yoldan düşük seviyede olan dalma doldurularak araç trafiğinin güvenli ve rahat hale gelmesiyle,proje tamamlanmıştır.
Katkılarından dolayı Nevşehir valimiz Sayın İlhami AKTAŞ’a Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa AÇIKGÖZ’e Sayın Yücel MENEKŞE’ye ve emeği geçen il özel idaresi personellerimize teşekkür ederiz.

Kaynak: Ata YILMAZ