Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburç ve Karaburna köyleri arasında yapılmak istenen maden ocağına karşı açılan davada yetkili mahkeme bilirkişi incelemesi yapılmasına karar vermişti.

Karaburç köylüleri tarafından  açılan davada Kayseri 1. İdare Mahkemesi, verdiği ara kararda, köylülerin bilgilendirilmediği konusunda dava dilekçesinde yazılan gerekçenin yanı sıra, madenin çevresel ve yaşamsal zararlarını da tartışmaya açtı. Dava açılmasındaki gerekçeleri haklı bulan mahkeme heyeti, oy birliği ile bilirkişi ve keşif incelemesi yapılmasını uygun görmüştü.

Bugün gerçekleştirilen keşif ile bilirkişi incelemesi tamamlandı. Maden sahasına keşif heyeti haricinde vatandaşlardan kimse alınmazken, Karaburç Köyü Doğayı Koruma ve Geliştirme Platformu üyeleri ve Avukat Mevşir Tekin de sahada hazır bulundular.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner ve  Hacıbektaş Ziraat Odası Başkanı Hakan Taşdemir de Karaburç Köyü Doğayı Koruma ve Geliştirme Platformu üyelerine destek olmak için sahada hazır bulundular.

Keşif Kayseri İdare Mahkemesince görevlendirilmiş 1 Hakim, 1 Jeoloji Mühendisi, 1 Maden Mühendisi, 1 Ziraat Mühendisi, 1 Harita Mühendisi, 1 Arkeolog, 1 Çevre Değerlendirme Mühendisi, 1 İnşaat Mühendisi, 1 Katip ve 1 Mübaşir tarafından gerçekleştirildi.

Bilirkişi incelemesinin tamamlanmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP YDK üyesi Yelda Orhan, CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ve beraberlerindeki heyet maden sahasında incelemelerde bulunup destek sözü verdiler.

Avukat Mevşir Tekin ve Karaburç Köyü Doğayı Koruma ve Geliştirme Platformu üyesi Alper Yavuz,  süreci yakından takip ettiklerini ve mücadelelerini kazanana kadar sürdüreceklerini belirttiler.

  

       

    

Kaynak: Haber Hacıbektaş Com