Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından il merkezindeki park ve yeşil alanlarda temizlik, tanzim ve budama çalışmaları gerçekleştirerek şehre estetik görünüm katıyor.

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte, park, refüj, yeşil alan, cadde ve kaldırımlarda bulunan ağaçlarda budama çalışmaları yapıyor.

Yılda bir kez yapılan budamalar kapsamında, öncelikle parklarda yürüyüş hareketlerini kısıtlayan ve devrilmesi olası ağaçlar ile kurumuş dalların budaması yapıldı.

İkinci aşamada ise refüjlerdeki ağaç ve çalıların trafiği engellemeyecek şekilde form verilerek budanması ve şehir genelinde refüjlerde yaygın olarak kullanılan ağaçların gençleştirilmesi, yaşlanmış ve şekli bozulmuşların bakımlarıyla devam etti.

Ayrıca ana arterlerdeki kaldırım üzeri ağaçlarda TEDAŞ ile koordineli çalışılarak elektrik tellerine değen, kavşaklarda sinyalizasyon lambalarına, mobese kameralarına engel teşkil eden ağaçlar budanarak olası tehlikelere karşı önlem alındı.

Ağaçların budanarak daha kuvvetli hale geldiğini belirten yetkililer, budama işlemlerinin ağaç kaybı değil, aksine canlandırıcı ve gençleştirici etki yaptığını belirtti.