Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Cevher Dudayev Mahallesi Öner Sokak üzerindeki Aliye İzzet BegoviçParkı  ile Nisa Park alanı içerisinde bir süreden beri devam eden çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Çeşitli türdeki fidanlarla yeşil bir ortamın tesis edilmeye azami gayret gösterildiği park alanlarında ahşaptan yapılı çocuk oyun grupları da çocukların gözdesi haline geldi. Yürüyüş yolları, kamelyaları, otomatik sulama sistemi ve ahşaptan yapılı kapalı mekanı ile Öner Sokak üzerindeki  Aliye İzzet Begoviç Parkı, vatandaşlara nezih bir ortam sunuyor.

Cevher Dudayev Mahallesi’ndeki Nisa Parkında çocuklar için ahşaptan oyun grupları oluşturulurken kamelyalar ve basketbol oyun alanı dikkati çekiyor.

BAŞKAN SEÇEN ALİYE İZZET BEGOVİÇ PARKINDA İNCELEME YAPTI

Bu alanda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, tamamlanma aşamasına getirilen çalışmalara ilişkin olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerden bilgiler aldı. Bu arada park alanında küçük bir çocuğu kucağına alarak onunla bir süre sohbet eden Başkan Seçen, yetkililere park alanındaki çalışmaların en kısa süre içerisinde tamamlanması talimatı verdi.

İĞDELİ ÇEŞME GÖRÜNÜMÜ İLE BÜYÜLÜYOR

Nevşehir’de bir dönem en önemli mesire yeri olarak da bilinen Ürgüp Yolu üzerindeki İğdeli Çeşme mevkiinde de bir süreden beri Nevşehir Belediyesi tarafından devam ettirilen modernizasyon çalışmalarının da önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Yürüyüş ve bisiklet yolunun da yeniden değerlendirildiği bu kapsamlı çalışmalarla yeni kamelyalar oluşturuldu. Değişik türdeki fidanlarla yeşil bir görüntünün hakim kılındığı İğdeli Çeşme mevkiindeki modernizasyon çalışmalarında bu alanın gecede vatandaşlar tarafından kullanılması amacıyla ışıklandırma sistemleri oluşturuldu.

CEVHER DUDAYEV MAHALLESİ'NE BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde Cevher Dudayev Mahallesinde yaya ve bisiklet yolunun yapımı devam ediyor.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Cevher Dudayev Mahallesi’nde yapımı devam eden yaklaşık 800 metre  uzunluğundaki yaya ve bisiklet yolunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince  değişik türdeki fidanların ekimi yapılıyor.

Aydınlatma sistemleriyle  Yaya ve Bisiklet yolunun gecede vatandaşlar tarafından kullanılır hale getirilmesi planlanıyor.