Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve beraberindeki heyet, Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında altın madeni rezervlerini tespit etmek amacıyla başlatılan çalışmalarını yerinde inceledi. 

Bu Talanı Durduracağız!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasındaki, altın arama çalışmalarının yapıacağı "Maksut Ziyaret Dağı" zirvesinde heyet adına açıklamalarda bulunan Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, gördükleri manzara karşısında tedirgin olduklarını belirtti ve ekledi; "Başka Kazdağları olmasın diye, Özkonak Ziyaret dağındaki çevre katliamına dur demek için CHP il, Avanos ilçe ve Özkonak belde teşkilatları ile buradayız. Tüm Doğa dostları, hayvan sevenler, yurt severler bu mücadele hepimizin." dedi.

CHP'li Heyetten Özkonak'ta Altın Arama Çalışmalarına Tepki ...

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez açıklmasıın devamında şuifadelerde bulundu; "Bugün Avanos ilçemizin Özkonak Kasabasındaki Ziyaret dağına, Avanos CHP İlçe Başkanımız Gülay Demirtaş, Özkonak belde Başkanımız Yusuf Taş ,İl sekreterimiz Tayfun Ceyhan, Avanos Belediye Meclis üyemiz Hasan Kösen ,Özkonak Belediye Meclis üyemiz Azmi Kılıç, Merkez İlçe sekreterimiz Necdet Aşıcı ile birlikte çıktık.

Burası aslında etrafı tel örgülerle çevrili yarısı ağaçlandırılmış yarısında teraslanarak ağaç dikimine hazır hale getirilmiş. Ancak Kanadalı bir firma tarafından altın aramak için ruhsat alınmış. Bu firma tarafından bu alanda yollar açılmış, ağaçlar sökülerek geniş çukurlar açılarak toprak örnekleri alınmakta. Bu dağın hemen alt tarafı tarım arazileri Bu doğa katliamına dur demeliyiz. Gelecekte Özkonak Kasabamızı nasıl bir felaketin beklediğini hepimiz öngörüyoruz. Bu nedenle verilecek her türlü mücadeleye destek vereceğiz." dedi.

Haber:Mustafa Ferveren