Nevşehir’de bugün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ile birlikte şehirde altyapının yenilenmediği ve yağmur suyu hatlarının oluşturulmadığı bölgelerde yaşanan olumsuz görüntüler, Nevşehir Belediyesi’nin son dönemde neden altyapıya bu denli büyük önem verdiğinin adeta cevabı oldu.

Şiddetli yağış sebebiyle M.Akif Ersoy mahallesi TOKİ bölgesi, 2000 Evler mahallesi, Cevher Dudayev mahallesi ile birlikte şehrin muhtelif bölgelerinde yollarda aşırı biriken sular araçlara ve vatandaşlara zorlu anlar yaşattı. Sağanak yağışın ardından oluşan tablo şehrimizin dünden bugüne gelen birikmiş altyapı sorununu bir kez daha tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. 

Belediye ekipleri yağış ile birlikte teyakkuza geçti...

Yaklaşık 40 dakika süren kuvvetli yağışın ardından Nevşehir Belediyesi ekipleri teyakkuza geçti... Belediye ekipleri selden zarar gören yerlere anında müdahale etmek için saatlerce çalıştı.

ALTYAPISI YENİLENEN BÖLGELER SINAVI GEÇTİ
Nevşehir Belediyesi tarafından şehrin birçok yerleşim bölgesinde yenilenen altyapı ve yağmur suyu hattı ilk sınavını başarıyla geçti.

Belediye ekiplerince altyapısı yenilenen bölgelerde ciddi bir sorun yaşanmazken, maalesef altyapısı henüz yenilenmeyen birçok mahallede ise istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın göreve gelir gelmez altyapı çalışmalarına verdiği önemin haklılığı bugün bir kez daha görüldü. Her fırsatta şehrin altyapısının yeterli olmadığını belirterek bunun düzeltilmesi için büyük çaba harcayan Rasim Arı’nın yoğun gayreti ile altyapısı yenilenerek ilk kez yağmur suyu hattı oluşturulan bölgelerde sağanak yağış sırasında ciddi bir problem yaşanmadı.

Buna karşın altyapısı henüz yenilenmeyen şehrin bazı bölgelerinde ise istenmeyen görüntüler oluştu. Sağanak yağış ile birlikte yollarda oluşan su birikintileri ve sel baskınlarına belediye ekipleri kısa sürede müdahale etti.