Nevşehir Belediyesi sınırları içerisindebulunan bina asansörleri, Asansör  İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında denetleniyor.

NevşehirBelediyesi sınırları içerisindeki  asansörlerin kontrolünden sorumlu olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkililerinin yaptığı periyodik kontrollerde,  tüm uyarılara karşın asansör kontrolleri yaptırılmayan binaların asansörleri,  5393 Sayılı Belediye Kanunun 15. Maddesi’nin 1. Fıkrası S bendi gereğince,   Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından  mühürleniyor.

Nevşehir Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü(TSE)arasında yapılan protokol gereği, belediye sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması için TSE’nin yetkilendirilmesinin ardından  düzenli bir şekilde periyodik kontroller yapılıyor.

Gerçekleştirilen muayene işlemlerinin ardından, standartlara uygun asansörlere Yeşil Etiket yapıştırılarak söz konusu asansörün güvenli bir şekilde kullanılabileceği belirtiliyor.

Nevşehir Belediyesi sınırları içerisindeki asansör bulunan binalarda yapılan kontrollerde asansörlerin arızalarının giderilmesi ve bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması  gerektiği konusunda bina  yöneticileri bilgilendirililiyor.

Söz konusu uyarılara rağmen herhangi bir işlemin gerçekleştirilmediği binalardaki asansörler ise can ve mal güvenliği açısından taşıyacağı risk nedeniyle , TSE uzmanlarının  Nevşehir Belediyesi’ne sunmuş olduğu raporlara istinaden ,  Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek asansörlerin  çalışmasına izin verilmiyor.