Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından başlatılan “Temiz şehir Nevşehir” kampanyasına destek olmak amacıyla yaşları 5 ile 10 arasında değişen çocuklar Kıratlıoğlu mahallesinde gönüllü çevre temizlik ekibi kurdu.

Nevşehir Belediyesinin başlattığı “Temiz şehir Nevşehir” kampanyasında temizlik hizmetine destekte bulunmak için "Minik Çevreciler" mahallelerinde çöp topladılar.

Kendi harçlıklarıyla eldiven alıp büyüklerinin haberi dahi olmadan ellerine eldivenlerini takan çocuklar, çevre duyarlılığı ve temizliği bilinci uyandırmak amacıyla mahallelerinde temizlik yaptı.

Nevşehir Kıratlıoğlu mahallesinde ikamet eden ve yaşları 5 ila 10 arasında değişen 5 kafadar çocuk kendi mahallesinde bulunan belediyeye ait ağaçlar arasında ki çöpleri daha yaşanabilir çevre adına topladılar. 

Siz kirletin biz temizleriz...

Çocuklardan Neziha arkadaşlarıyla birlikte temizlik yaptığını anlatarak, "Belediyemizin başlattığı kampanyaya bizde destek olmak istedik. Lütfen, yerlere çöp atmamalıyız. Bu konuda özellikle büyüklerimizi uyarıyoruz. Rasim Arı Başkanımıza da başlattığı kampanya için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinleride bu minik yavrularımızla ne kadar gurur duysak azdır. Her mahalleye böyle çevreci gönüllü ekipler kurulması lazım dediler.

Güne bu örnek çalışmaları ile imza atan minik çevrecilerimiz Neziha Erva, Buğra Göktuğ, Nisa, Ayşe Duru ve Nevruz'u ayrı ayrı tebrik ediyor Ailelerini de kutluyoruz.

 Ayrıca umuyor ve ümit ediyoruz ki çevreyi kirleten büyükler bu minik ama büyük yürekli çocuklarımızın temizlik çalışmalarından dolayı biraz olsun utanırlar.