Nevşehir'de akşam saatlerinde aniden başlayarak etkili olan rüzgar ve fırtına nedeniyle insanlar sokakta yürümekte zorlandı. Görüş mesafesi sıfıra kadar indi. Sürücüler ve vatandaşlar, fırtına ve rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı mahalle ve sokaklarda fırtına nedeniyle evlerin çatısı uçtu, ağaçlardan kopan dallar ise yollara saçıldı. 

Nevşehir'de etkili olan kuvvetli rüzgar 5 katlı bir apartmanın çatısını uçurdu. Nevşehir'in Avanos ilçesinde'de rüzgar ağaçların dallarını kırdı.

Nevşehir’in Avanos ilçesinde çıkan şiddetli rüzgar ve fırtına ağaçları devirirken il merkezinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir’e kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapılmıştı.

Nevşehir'de meteorolojinin uyarılarının ardından akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artıran şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Edinilen bilgiye göre 2000 Evler Mahallesi 12 nci cadde üzerinde bulunan 5 katlı bir binanın çatısı akşam saatlerinde şiddetini artıran rüzgarın etkisiyle uçtu. Çatının uçması ile apartmanda maddi hasar meydana geldi. Şans eseri çatının uçtuğu anda apartmanın altında kimsenin olmaması olası bir yaralanmayı önledi.

Nevşehir'de kısa süreli yağış ve şiddetli rüzgar aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Rüzgar ve fırtına Nevşehir Cevher Dudayev mahalesinde de tozu dumana kattı...

Vatandaşlarımızın kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz taşınımıyla hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.