Onların sosyal ve psikolojik olarak sağlıklı ve güven içinde büyümesi / yaşaması, ebeveynlerinin ve yetkililerin sorumluluğundadır. Ama istatistiki veriler, trafik güvenliği çerçevesinde ailelerin ve ilgililerin,çocuklara yeterince güvenilir bir yaşam ortamı hazırlayamadığını göstermektedir.

2018 TÜİK verilerine göre; Ülkemizde ölüm nedenleri arasında 3. sırada trafik kazaları yer almaktadır. Bu kazalarda yaşamını yitirenlere bakıldığında, en çok 0-14 yaş grubu dikkat çekmektedir. Çocukların trafik kazası sonucu hayatını kaybetme oranı Türkiye'de % 12, Almanya'da % 5, İngiltere'de % 6’ dır.

Trafik kazaları; yaralanma, ölüm ve ciddi ekonomik zararların yanında,kazazedelerde önemli sosyal ve ruhsal problemlere de yol açabilmektedir.Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Salih Zoroğlu;Kazaya karışmış çocuklar, kazanın oluş şekline, şiddetine, organ hasarı olup olmamasına ve yakınlarından kayıp olup olmamasına bağlı olarak, çok ciddi düzeyde ruhsal etkilenme yaşarlar. Çünkü çocuklar, bu gibi hayat olaylarına dayanma gücünü belirleyen, duygu ve düşünce gelişimi açısından henüz tam olgunlaşmamıştır. Kazaya karışmış çocuklarda travma sonrası stres, depresyon, uyku bozukluğu, duygusal dengenin bozulması, öfkeli / gergin / yıkıcı kişilik özellikleri sergilemek gibi değişiklikler görülebilir.Ayrıca akademik başarı bozuklukları, dikkat ve konsantrasyon problemleri gözlenebilir, olduğunu belirtmiştir.

Şubat 2019 TÜİK verilerine göre; Ülkemizin 0-14 yaş aralığındaki nüfusu 19.184.329 kişi olmuştur; bu toplam nüfusun % 23’dür. Bu paha biçilmez değerlerimizin, yaşam boyu psiko-sosyal sağlığı ve trafik döngüsü içerisindekigüvenliği için İlimizde;

-Ailede ve eğitim kurumlarında trafikle ilgili temel bilgiler verilmelidir,

-Kask takması veuygunyollarda bisiklet kullanması sağlanmalıdır,

-Taşıt yolunda, oyun oynamasına müsaade edilmemelidir,

-Kısa mesafeler dahil, yolculuklarda emniyet kemeri takılmalıdır,

-Servis araçlarında, tüm çocukların güvenle yolculuğu sağlanmalıdır,

-Özellikle ön koltukta,çocuklabirlikte yolculuk yapılmamalıdır,

-Boy ve kiloya uygun çocuk koltuğu kullanılmalıdır,

-Yaya kaldırımında yürümeli ve çocuklar taşıt yolu tarafında olmamalıdır,

-Yolun karşısına,çocuk ile kontrollü/ güvenli geçiş sağlanmalıdır,

-Okul çıkış saatinde, okul geçitlerinde görevli bulunmalıdır,

-Bebek arabasında fren tertibatı bulunmalı, eğimli yolda dikkatli olunmalıdır,

-Trafik güvenliği hususunda, çocuklara iyi örnek olunmalıdır.

İlimiz Nevşehir'in, çağdaş ve ergonomik çözümlerle; trafik güvenliğinde bir model / bir marka kent olması dileği ile…

Kaynak: Nevşehir’de Trafik Güvenliği–

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAraştırma Projesi