Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü Bahar mevsiminin gemesiyle birlikte il genelinde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi.

Kıyâmet Kopsa da...

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz." hadis-i şerifini hatırlatan Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Orman İşletme Müdürlüğümüzce yapılan “Yol Kenarları Ağaçlandırma” çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu kapsamda Avanos, mahmat, paşalı, üçkuyu köyü yollarının ağaçlandırması devam ediyor. Karaçam, iğde, akasya, karaağaç, sedir fidanları toprakla buluşuyor. Durmak yok çalışmaya devam." dedi.

Karayolu ağaçlandırmaları neticesinde, yeşilin her tonunda rahat ve huzurlu bir ortamda seyahatlerin gerçekleşeceğini vurgulayan Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı “Yol kenarlarının ağaçlandırılması, güneşin kavurucu sıcaklığında çıplak dağların yerine ağaçlar arasında vaha etkisi yaratılarak rahat ve huzurlu seyahat imkanı sağlıyor.”

Söz konusu projenin basit bir yol kenarı ağaçlandırması olmadığınıda belirten Satırlı, “Yol kenarına dikilen ağaçlar ve diğer bitkiler, yoldan çevreye yayılabilecek gürültü ve toz kirliliğini, hatta hava kirlenmesinin önlenmesi ile alakalı olarak çok önemli bir vazifeyi üstlenirler, havanın oksijen miktarını da artırırlar” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Nevşehir'de dikilen bütün fidanların bakım ve sulama çalışmaları da Nevşehir İl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılıyor. 

Bizde FİB haber Merkezi olarak, Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı'yı tebrik ediyoruz...