Nevşehir Valiliği tarafından gerçekleştirilen, İl geneli kasaba ve köy muhtarına yönelik İçişleri Bakanlığımız İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen ‘Muhtar Eğitimi’ toplantısı, İlimizde yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Karavezir Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS) videosu izlendi.

Program; İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çit, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın konuşmaları ile devam etti.

Yeni seçilen muhtarlarla yılın ilk toplantısında Vali İlhami Aktaş; “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda Türkiye geneli 81 vilayetimizde yeni ve yeniden seçilen muhtarlarımızın yetki ve görevlerinin kendilerine hatırlatılması ve yasal yetkileri ile ilgili eski muhtarlarımıza yenileme, yeni muhtarlarımıza da yetki ve görevlerinin tekrar hatırlatılması için toplantılar tertip edilmeye başlanmıştır. Bu anlamda ilimizde gerçekleştirdiğimiz toplantımızda; İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çit ile Muhtarlar Dairesi Başkanı Şefik Aygül de bu konuyu işlemek için aramızda bulunuyorlar. Hem yeni seçilen ve hem de yeniden seçilen muhtarlarımıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum.

İl Genel Meclis Başkanımız ve muhtarlarımızla uyum içirişinde çalıştık. Bu dönemde de yeni seçilen İl Genel Meclis Başkanımız ve muhtarlarımızla da uyum içirişinde çalışacağız.

153 köyümüze en az bir defa gidilerek, sorunlar yerinde tespit edildi. Kaymakamlarımız, İl Özel İdaresi ve diğer kurumlarla birlikte yatırımları, ihtiyaç durumlarına göre yapmaya çalıştık.

Muhtarlar Dairesi Başkanlığı ilimizden bir kısım muhtarlarımızı İspanya’ya göndermesi ve gezdirmesi, Devletimizin hem büyüklüğünü göstermekte, hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun siz muhtarlarımıza verdiği kıymetin ve değerin bir göstergesidir. Ben tekrar hepinize hayırlı, uğurlu olsun diyor, hizmetlerinizde başarılar diliyorum” dedi.  

Daha sonraİçişleri Bakanlığı Muhtarlar Dairesi Başkanı Şefik Aygül sunumunu yaparken,ilgili kurum yetkilileri tarafından da; MuhtarlarınGörev, Yetki ve Sorumlulukları, Metruk Binalarve Uyuşturucu konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Sunumların ardından muhtarlar, mahalle ve köylerine ait istek, talep ve önerilerini iletti.

Vali İlhami Aktaş, toplantıya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederek, muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi.

Muhtar Eğitim Toplantısına; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çit, İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Dairesi Başkanı Şefik Aygül, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ramazan Çiftçi, ilgili daire müdürleri, İl geneli merkez mahalle ve köy muhtarları ile yetkililer katıldı.