Çevre bilincini arttırmak amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan ”Temiz Şehir Nevşehir” kampanyası çerçevesinde Nevşehir protokolü, vatandaşlar, gençler ve çocuklar ile birlikte çevre temizliği yaptı.

Kültür Park’ta gerçekleşen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Rasim Arı, “Hem şehirleşme manasında hem de temizlik anlamında bu şehir Türkiye’de örnek gösterilecek bir şehir haline gelecek.” dedi.

Nevşehir Belediyesi tarafından gelecek kuşaklara daha temiz ve yeşil bir Nevşehir bırakılması ve toplumda temiz çevre bilincinin artırılmasını sağlamak amacıyla ”Temiz Şehir Nevşehir” kampanyası başlatıldı. Bu çerçevede Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi arkasında bulunan Kültür Park’ta Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, Nevşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Esat Özaltın, başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gönüllü vatandaşlar ve gençlerin katılımı ile çevre temizliği yapıldı.

Etkinlik öncesinde Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından katılımcılara üzerinde ‘Temiz Şehir Nevşehir’ yazan tişört ve şapkalar ile birlikte eldivenler dağıtıldı.

Park içerisinde Vali Aktaş, Milletvekili Menekşe, Belediye Başkanı Arı, İl Başkanı Yanar, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte yaklaşık bir saat çevre temizliği yaptı.

Etkinlik sırasında parkta piknik yapan aileler ile de sohbet eden Başkan Arı, parkların daha temiz tutulması konusunda vatandaşlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Arı yaptığı açıklamada, gelecek kuşaklara daha temiz ve yeşil bir Nevşehir bırakabilmek için başlattıkları temizlik kampanyasına destek olan Nevşehir protokolü, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara teşekkür etti.

Arı, “Şehrimizi her açıdan güzelleştirmeye çalışıyoruz. Şehrin hangi noktasında bir sorun varsa bu soruna el atıyor ve çözüme kavuşturuyoruz. Bunlar arasında çevre temizliği en çok önem gösterdiğimiz konulardan bir tanesi.  Nevşehir’de çevre temizliği konusunda hassasiyeti daha da yaygınlaştırabilmek için  ‘Temiz Şehir Nevşehir’ sloganı ile şehrimizin her bir noktasında, parklarımızda, sokaklarımızda, caddelerimizde temizlik kampanyası başlattık. Çevre temizliğine ilgi çekebilmek ve bir farkındalık oluşturabilmek amacıyla böyle bir kampanya düzenledik. Bu farkındalık ile birlikte zaten hassasiyet gösterilen temizlik konusunda Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Bu şehrin her bir ferdinin bu konudaki hassasiyetini daha da arttırmak temel hedefimiz. Hem şehirleşme manasında hem de temizlik anlamında bu şehir Türkiye’de örnek gösterilecek bir şehir haline gelecek.” Diye konuştu.

  Kampanya için Nevşehir’in kuruluş yıl dönümü olan 20 Temmuz tarihini seçtiklerini ifade eden Arı, gelecek kuşaklara daha temiz bir Nevşehir bırakmanın en temel hedefleri arasında olduğunu vurguladı.

Belediye ekiplerinin şehrin her bir noktasını temizleyebilmek için yoğun bir çaba harcadığını ancak çevrenin temiz tutulmasının vatandaşların katkısı ile sağlanabileceğine dikkat çeken Başkan Arı, parkları, cadde ve sokakları kirletenler hakkında bundan sonra cezai işlem uygulanacağını hatırlattı. Arı şöyle konuştu;

“Bütün unsurlarımızı kullanarak, her türlü fedakarlığı yaparak şehrimizin tüm sorunlarına eğiliyoruz. Bunlar arasında temizlik önceliğimiz. Bunu gerçekleştirirken yoğun bir mesai harcıyoruz. Temizlik konusunda 144 parkımızda görevlilerimiz sürekli çalışıyor. Ancak biz temizledikten sonra bir de bu parkların temiz tutulması lazım.Bu sadece belediyenin temizlemesi ve bekçiyle olmaz. O yüzden  ‘Doğa bekçiyle değil sevgiyle korunur’ diyoruz. Bizim parklarımızın güzelliği ve temizliğini ortadan kaldıracak davranışları görürsek bu konuda da ceza uygulamasına gideceğiz.”dedi.