Ürgüp'te Tokmakbaşı Eğrim dağı eteklerinde bulunan Damsa Sulama Kanalı çevresinde bahçesi bulunan vatandaşların çoğu, bu yıl kanala su verilemeyeceği için sebze ekimi yapmamıştı, yapan vatandaşlarda taşıma su ile ya da Damsa çayından yüksek maliyetle sulama yaparak sebze üretimi yapıyordu.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı ziyaret ederek, sulanmadığı için ağaçların kurumaya yüz tuttuğunu belirterek su kanalına suyun verilmesi için talepte bulunan Tokmakbaşı Mevkinde arazisi olan bazı vatandaşlar Başkan Yıldız'a durumu izah etti.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'da Sulama kanalındaki durumu ilgililerle birlikte yerinde tespit etti. Merav başı ve Garaj Amiri ile sulama kanalını gezen Yıldız, DSİ Kayseri Bölge Müdürü ile görüşerek su sorununu halletti. Kanallar temizlendi, boru ile belirli bir noktaya kadar ulaşan Damsa Barajından gelen sulama suyu, Kanal etrafında arazisi bulunan vatandaşların kullanımına sunularak ağaçlar kurumaktan kurtarıldı.

Konuyla ilgili memnuniyetini belirten bazı Vatandaşlar, kapalı sistem sulama sisteminin güzelliğine sevinirken, yıllardır büyüttüğümüz ağaçlarımız yok olacak diye korkuyorduk, emeği geçen başta Belediye Başkanı Fahri Yıldız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. dedi.

Ağaçları ve fidanları kurumaya yüz tutan vatandaşlar, taşıma su ile Damsa Çayından su çekerek sulama yapmaya çalışıyordu.