Ürgüp Belediyesi tarafından Şehit Cem Bul Caddesi, Ankara Mobilya yanındaki bir dönem çay bahçesi olarak da hizmet verilen Öğretmenler Parkı, Öğretmenler için Lokal yapılmak ve yeniden dizayn edilmek üzere park içerisindeki eski yapıların yıkımına başlandı.

PTT altındaki Öğretmenler Lokali kapandıktan sonra çalışan ve emekli Öğretmenlerin Öğretmen Evi olarak kullanılan Temenni Meydanındaki Öğretmenler Evine gidişlerinden zorlandıklarını ve bu sebeple çay içip sohbet edebilecekleri ulaşımı daha kolay bir yerde Öğretmenler Lokali talebinin olduğunu ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Değerli meslektaşlarım Öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler gününde bir müjde vermiştim. Görev süremiz içerisinde inşallah Öğretmenlerimiz için kapalı bir alanın da yer alacağı Öğretmenler Parkımız yaz-kış başta Öğretmenlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek bir alan haline gelecek. Belediye Başkanlığından sonra benimde Öğretmen meslektaşlarımla bir arada olacağım bir alanı inşallah kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız. Hayırlı olsun." dedi.

İhale süreci ve işletmecinin mağdur olmaması düşüncesi ile ihale süresinin dolmasının beklendiğini ifade eden Başkan Yıldız, yıkım çalışmalarına başlanan eski barakaların yıkım ve temizlik işlemlerinin bitmesinin ardından 100 m²'lik kapalı alanı olacak Öğretmenler Lokalinin yapımına başlanacak.