Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı, ağaç seferberliği başlatmış ve vatandaşlara ağaç dikme konusunda tavsiyelerde bulunarak "Mutlu olmak için bir sebebiniz olsun, fidan dikiniz!" ifadesinde bulunuldu.

İçerisinde bulunduğumuz sonbahar güz mevsiminde bütün vatandaşlarımıza ağaç dikme konusunda geçtiğimiz ay çağrıda bulunarak " Geleceği umutla yeşertmek için fidan dikin" demiştik. Bu seferde "Mutlu olmak için bir sebebiniz olsun, fidan dikiniz" diyoruz.

Tam şuan ağaç dikme dönemine girmiş bulunmaktayız daha önceki haberimizi yineliyoruz. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz;

Doğayı ve çevreyi korumada bizlere büyük görev düşüyor. Gelecek nesillere yaşanılabilir ve yeşil bir çevre bırakmak için gayret göstermeliyiz. Çocuklarımız ve ağaçlar geleceğimiz açısından oldukça önemli. Bugün aynı zaman da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü bu vesileyle de "y aşları Küçük ama hayalleri sonsuz olan kocaman, temiz yürekli çocuklarımıza tertemiz bir dünya bırakmak onlar için bizlerden kalan en büyük miras olacaktır. Dilerim ki hiç bir çocuk sıkıntı içinde büyümesin zorluklar ile imtihan edilmesin. Mutlu bir dünya için tüm çocuklarımızın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun.

Toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla teşvik edici olmamız gerekiyor. Toprakla doğayla iç içe olmak aktivitede bulunmak insana mutluluk verir huzur verir, hareket kişileri zinde tutar. Aileniz ile çocuklarımız ile birlikte ağaç dikiniz, toprakla doğayla meşgul olunuz onlara üretmeyi doğanın güzelliklerini anlatınız "ağaç yaş iken eğilir" insandan, doğadan uzak tablet, telefon ve internet bağımlısı vb. alışkanlıklara tutsak kalmasınlar. Fırsat buldukça ağaç dikme konusunu yineliyoruz şu 20 günü iyi değerlendirmeliyiz, diktiğiniz ağaç, meyve ağacı ise meyvesinden, gölgesinden, yaprağından, odunundan, oksijeninden her kim olursa olsun faydalandığında hayır duası alır güzelliklere vesile olmuş olursunuz. Doğaya yapılan her katkı çevrenin yeşillenmesine ve havanın temizlenmesine, yağmurun gelmesine vesile olur. İnanın kendi ektiğiniz yetiştirdiğiniz ağaçın dalından alınan meyve, gölgesinde dinlenmek insanı o kadar mutlu eder ki tarif edilmez. "

Başkan Korkmaz, tekrar hatırlatma da bulunarak yineliyoruz vatandaşlarımızı bahçelerine, tarlalarına aileleri ve çocukları ile ağaç dikmeye davet ediyoruz. Sonbahar mevsimi bahar dikimine göre avantajlıdır, ifadelerinde bulundu.