Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Nevşehir ve ilçelerinde ikamet eden Kore Savaşı Gazileri ve vefat eden Kore Savaşı Gazilerinin dul eşlerinin onuruna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı ile Nevşehir Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen yemekli programa katıldı.

İl Jandarma Sosyal Tesisleri Orduevindegerçekleştirilen program, madalya alamayan Kore Savaşı Gazilerine madalya verilmesi, Kore Gazilerimiz ile dul eşlerine Kore’de savaşan Türk Askeri Heykelciği takdim edilmesinin ardından Kore Savaşı Gazisi torunlarına eğitim yardımı da yapıldı.

Programda Vali Aktaş; “69 yıl önce Kore’ye gidip Kore halkı için savaşan kahraman gazi ve şehitlerimiz için Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı ile bu organizasyonu birlikte gerçekleştiriyor olmak bizleri memnun etti. Kore’den buraya bir gönül köprüsü kurulmuştur. İki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlenmiştir. Millet olarak kahramanlarımızı bu ülke için, bu millet için bağımsızlık için kendi kanlarını, canlarını tehlikeye atan kahramanlarımızı hatırladığımız onları yad ettiğimiz müddetçe bizde geleceğimize daha güvenle bakabileceğimizi düşünüyorum. Artık Çanakkale gazilerimiz yok, Kurtuluş Savaşı gazilerimizin de. Hemen hemen tamamı ebediyete intikal etti. Çok azı hayatta. Bizde onlara şükran göstergesi olarak böyle bir program hazırladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizleri Nevşehir de ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

Programa;Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ankara Büyükelçiliği Hava AteşesiHv.Kur.Yb.Kyuill Lee, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı,İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ile Kore Savaşı Gazileri ile vefat eden Kore Savaşı Gazilerinin dul eşleri katıldı.